posavje

Zelena luč za Park urbanih športov; preblizu pokopališča?

9.10.2024 | 07:30 | M. K.

Krško - Mestna občina Krško je v začetku oktobra uradno pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo Parka urbanih športov. Ta projekt bo predstavljal pomembno nadgradnjo obstoječe športne infrastrukture na območju in bo s sodobnimi rešitvami pritegnil tako športnike kot rekreativce vseh starosti, so prepričani na občini.

Vizualizacija bodočega parka (MO Krško)

Vizualizacija bodočega parka (MO Krško)

Park urbanih športov, ki bo umeščen v neposredno bližino Stadiona Matije Gubca, bo omogočal široko paleto športnih dejavnosti, med drugim tudi kolesarski poligon »pumptrack«, ki bo poleg rekreativne uporabe namenjen tudi organizaciji tekmovanj na državni in opcijsko evropski ravni. Načrtovani park bo umeščen v bližino načrtovanega bazenskega kompleksa ter ob že obstoječi kolesarski poti, kar bo, kot dodajajo na občini, omogočilo integracijo športnih in rekreativnih aktivnosti na območju.

Bolj skeptični so v krški opoziciji. Ocenjujejo, da je naložba predraga in v tem trenutku ne tako nujna. Opozarjajo tudi, da je park predviden ob krškem pokopališču, zaradi česar bi lahko motil pogrebne slovesnosti, posebej ko bodo na njem potekala tekmovanja.

Projekt, ocenjen na 1,6 milijona evrov, bo v veliki meri financiran preko mehanizma CTN, ki podpira izvajanje trajnostnih urbanih strategij, saj Krčani pričakujejo, da bo kar 80 % sredstev pridobljenih iz tega vira. Poleg parka urbanih športov bo občina iz istega naslova sofinancirala tudi projekt izgradnje Bazena Krško ter obnovo ceste CKŽ G1-5.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava