dolenjska

Jože Kobe: Hočem in zmorem – za vas!

23.10.2018 | 18:20 | Tekst in foto: M. Martinović

Nosilec liste GAS za občinski svet je njihov dosedanji svetnik Alojz Kobe (drugi z leve), na njej pa so poleg drugih tudi (z leve proti desni) Janez Murn, sedanja obč. svetnica Alenka Papež in Iztok Vorkapić.

Nosilec liste GAS za občinski svet je njihov dosedanji svetnik Alojz Kobe (drugi z leve), na njej pa so poleg drugih tudi (z leve proti desni) Janez Murn, sedanja obč. svetnica Alenka Papež in Iztok Vorkapić.

Jože Kobe se drugič podaja v boj za županski stol.

Jože Kobe se drugič podaja v boj za županski stol.

Novo mesto - Novomeški odbor Gospodarsko aktivne stranke (GAS) bo na lokalnih volitvah nastopil z listo za občinski svet in s svojim županskim kandidatom, tj. Jožetom Kobetom. Na današnji predstavitvi je Kobe o sebi med drugim povedal, da ima 33 let delovnih izkušenj, od tega devet v gospodarstvu, ostalo pa v javni upravi. Zaposlen je na novomeški občinski upravi, kot je znano, je bil pred leti 15 mesecev tudi njen direktor. Za kandidaturo se je odločil, ker želi, da je MO občina za vse občane, saj »se ne konča v Žabji vasi«.

Kobe podrobno pozna občinske finance, zato je poudaril pomen črpanja evropskih in državnih sredstev, od katerih je odvisen delež investicij. Po njegovem prepričanju bi bila tu lahko novomeška občina bolj uspešna. V minulih letih je s sodelavci za infrastrukturne projekte preko razpisov dobil dobrih 26 milijonov evrov, slabih deset milijonov pa za projekt hidravličnih izboljšav, ki ga je tudi vodil in je bil lani izbran za najboljši EU projekt v državi.

Med drugim je izpostavil urejanje gospodarskih con, projekt 'Novo mesto brez odpadkov', širokopasovne povezave tudi na podeželju, vaške domove in igrišča po vaseh, izgradnjo mladinskega centra, večnamenske dvorane Portoval in mestnega bazena, prenovo Narodnega doma in knjižnice, več denarja za KS, nadaljevanje ključnih infrastrukturnih projektov, kot so Glavni trg, Levičnikova, Topliška itd.

Po izobrazbi je Kobe inž. strojništva, dipl. ekonomist in mag. državnih in evropskih študij.

‹ nazaj

Komentarji (22)

24.10.2018 14 (15) (1)Ocenisam 
Lepa odlocitev
24.10.2018–5 (1) (6)OceniLojzekov stric 
Ne mu verjamem pa v slabi druzbi je
24.10.2018–2 (1) (3)Ocenireziser 
Ti imajo geslo: Gabrje se bo bleščalo
24.10.2018 5 (8) (3)Ocenimiha 
Glede tega ali mesto ali podgurje, je eno dejstvo. MO Novo mesto ima nekaj čez 36.000 prebivalcev. V mestu jih živi vsaj 24.000, torej 2/3. Vsaj v takem razmerju bi morali biti tudi projekti razporejeni med obema lokacijama. Ali morda nimam prav?
24.10.2018 12 (16) (4)OceniTrue Truic 
G.Kobe je že dokazano rešil MONM iz rdečih številk, tudi iz teh jo bo, ki jih bo zapustil zdajšnji župan. Za Jožeta govorijo uspešna dela, poštenost, sposobnost, iskrenost, ne premnoge manipulativne besede, sladkorečnost, posiljena samovšečnost ,zavajanje itd... in srčno upamo, da bodo volilci to prepoznali. In obkrožili pravo rešitev za MONM.
24.10.2018 4 (8) (4)OceniTrue Truic 
G.Miha , imate prav. Ne vem zakaj po temtakem in vaši statistiki toliko pripomb, oz.razburjenosti leti na Lj. in centralizacijo. MO Lj ima 289.518 prebivalcev, MONM 36.433. Torej kakšen delež recipročnosti bomo tu uporabili...Ne bodimo smešni. Vsi naj bi imeli ENAKo pravico do razvoja, glede na potrebe krajev, okrajev, občin MO..regijskih centrov. Tako tisti ki so pri jaslih kot tisti ki niso. Kolikor sem razumel G.kobeta se bo ravno za to enakost zavzemal. Kot je omenil MONM se ne konča na Gl. Trgu in v "Žabji vasi" ter enklavi Brusnice:)Kje so ostali deli MONM? Zelo transparentno in pravično povedano: Podpora v bodočem mandatu, VSEM občanom brez RAZLIK.
24.10.2018 1 (1) (0)Ocenimiha 
Velja tudi obratno. Vsaj v predhodnjih mandatih je bilo tako, da so se zadeve končale v Gotni vasi, vendar iz druge strani. Kakor pravim je dejstvo je in tudi raporeditev bi morala biti takšna kot sem omenil. Kar se mene tiče je mesto še vedno nerazvito in še vedno caplja za ostalimi večjimi kraji v Sloveniji, kot so Celje, Koper .... Ja in tudi proračun občine bo moral biti 1/10 Ljubljane, imamo ga pa podobnega kot Krško.
24.10.2018–3 (2) (5)Ocenireziser 
Novo mesto je upravno, gospodarsko središče dolenjske in ne Gabrje :)..problem je, da se rednecki vpletajo v upravljanje občine. Tako so v mandatu Muhiča zgradili športno dvorano v Stopičah, v Novem mestu je ne bo saj še 10 let. Zaostajamo na področjih kolesarskih stez, peš poti. Če bi jaz kandidiral za župana bi bile prioritete naslednje: Ureditev kolesarskih stez Mestni bazen, naj bo mestni in ne podeželjski 3km stran od Dolenjskih toplic Športna dvorana za več športov, z najmanj 4000 sedeži Razvijanje turizma Nov stadion Razgledni stolp na trški gori Drsališče naj bo dršališče in ne pleksi steklo Veseli december razvijati v smer turizma in ne samo prižgati lučke Predlagalj bi, da Gabrje postane svoja občina, ker bi se tako znebil kamna za vratom. Razvioj Loke kot mestnega parka Najmanj tri brvi, logične razporejen in ne v razmaku 200 metrov Gradnja nove kulturne dvorane na območju steklenjaka, 500 sedežov, možnost izvedbe večjih projektov Podpora kulturnim društvom Ukinitev APT oz. prenehanje njegovega financiranja Vzpostavitev kina artkino mreže Vzpostavitev zavetišča za živali Preoblikovanje športne dvorane Marof v kongresni center Vzpostavitev mestnega gledališča po vzoru Ptuja, Kranja, Ljubljane Vzpostavitev Operno-baletnega gledališča po vzoru Ljubljanje, Maribora S kolesarskimi stezami smiselno povezati vinorodno območje, parcipativni turizem v delu leta ko so trgatve Preoblikovanje grmskega gradu v križankam podobno letno prizorišče za koncerte Vzpostavitev Gorjancev kot turistične točke za mtb bike Ponovna vzpostavitev Lokalpatriota na lokaciji blizu srednjih šol Razvijanje mladih v več smeri Preplasttitev ulic Zaračunavanje uporabe cest tako Krki kot Revozu Tretja razvojna os se mora zgoditi v roku 3 let, tožba proti društvom , ki zavirajo izgradnjo Seveda je veliko od tega ne uresničlivega pa vseeno mislim, da bi s pametnim načrtovanjem, tujimi investitorji lahko izpeljali vsaj polovico teh projektov.
24.10.2018 1 (7) (6)OceniTrue Truic 
Vauuuu g.režiser niskocenovnih filmskih stvaritev MONM, koliko pravljic natrosenih na enem mestu. :) Podobne pravljice v meglo zavite in statistično zmanipulirane beremo in pošlušamo zadnja 4 leta vsakodnevno. Saj sem vam že omenil, da bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno...Glede na vaš širok ekspoze sanjskih utrinkov , bi vam tudi sam z veseljemrepliciral na enem mestu - prav na vsako od vaših pravljičnih navedb, samo se iskreno bojim, da bova zamorila najino cenjeno občinstvo že v štartu ( imava za to še dovolj časa, ki je pred nama...)in ga odvrnila od dejanske teme - programa Jožeta Kobeta, zgoraj navedenega. Ta pa je prioritetno : ENAKOST obravnave VSEH občanov MONM. Ni enih in ni drugih , bi vas pa povpraša:, kako boste te sicer naštudirano piarjevsko všečne pravljice zrealizirali, a z 0.19%planiranih sredstev iz EU proračuna, oz.z 1,73% iz državnega proračuna ki ste ga uspeli načrpati ??? G. fimski manipulator- žal pravljica, kjer bi se še Veveričke vz Pedenjpeda pošteno nasmejale - ne pije vode.Bo treba operirat z argumentiranimi številkami in statistiko, ki vam nikakor ob vsem mogočnem zavajanju in manipulaciji ni v prid.
24.10.2018Ocenireziser 
Obstajajo zasebni investitorji, kateri v Novem mestu niso zaželeni že leta. Če je denar za plače mestnih svetnikov, je tudi denar za zgoraj omenjene projekte. In dokler boste razmišljali v okvirjih katere ste si sami postavili bo to mesto to kar je danes.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava