gospodarstvo

Odslej tudi v gradbeništvu

14.6.2024 | 13:00 | D. Stanković

Sevnica - Podjetje Stilles, ki bo prihodnje leto praznovalo 80 let delovanja, že dolgo ni več zgolj proizvajalec stilskega pohištva, pač pa danes velja za resnega partnerja pri celovitem notranjem opremljanju prestižnih hotelov po vsem svetu. Tako okoli 85 odstotkov celotnega poslovanja Stillesa sestavlja segment petzvezdičnih in štirizvezdičnih hotelov na več kot 35 trgih na štirih celinah. V drugi polovici junija bodo kot prvi v Sloveniji zagnali proizvodnjo križno lepljenih plošč (CLT).

S simboličnim prerezom traku so v uporabo predali proizvodno linijo CLT. Poskusna proizvodnja je stekla v aprilu, redna naj bi še ta mesec. (Foto: D. S.)

S simboličnim prerezom traku so v uporabo predali proizvodno linijo CLT. Poskusna proizvodnja je stekla v aprilu, redna naj bi še ta mesec. (Foto: D. S.)

Gre za montažne sistemske elemente, križno lepljene masivne panele večinoma iz smrekovega lesa, ki v gradbeništvu zamenjujejo opeko in sodijo med nosilni gradbeni material. Naložbo, vredno 5,5 milijona evrov, skupaj s sončno elektrarno pa osem milijonov, je z nepovratnimi sredstvi za milijon evrov sofinanciralo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

V Stillesu bodo v kratkem zagnali proizvodnjo križno lepljenih plošč (CLT), uporabnih v gradbeništvu namesto opeke – Visoka zmogljivost, hitra gradnja, požarna in potresna varnost – Petmilijonsko naložbo sofinanciralo gospodarsko ministrstvo

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava