kultura

Jani Pavlin s svojo prvo samostojno razstavo

25.8.2023 | 11:00 | M. K.

Jani Pavlin (Fotografije: Uroš Novina)

Jani Pavlin (Fotografije: Uroš Novina)

Jani Pavlin s svojo prvo samostojno razstavo

Semič - V sklopu festivala Zaključek poletja na Sem'škem placu so sinoči v Kulturnem centru odprli prvo samostojno razstavo Janija Pavlina z naslovom “1920” - Belokranjski pražnji folklorni kostumi iz začetka 20. stoletja Folklorne skupine Dragatuš. Slednja je odprtje tudi popestrila s plesom in glasbo.

Avtor razstave je imel ob sebi odlično sogovornico Zdenko Pezdirc, strokovno sodelavko Folklorne skupine Dragatuš, ki je bila pobudnica fotografskega sodelovanja. Pogovor je vodila Helena Vukšinič, vodja območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Črnomelj. Razstavo pa je odprla semiška županja Polona Kambič, ki je poudarila pomembnost umetnosti in fotografij. Razstava bo na voljo za ogled v soboto, 26 .8., v času festivala od 15.00 do 19.00 ure.

V sklopu festivala Zaključek poletja na Sem'škem placu nocoj vabijo na koncert "Ob soju zvezd" z Nuško Drašček in Mitjem Ferencem in "Večerno glasbeno potepanje" Tamburaške skupine Melos.

V soboto bodo dan napolnili s pohodi, domačo kuhno, ustvarjalnim popoldanom za družine in delavnicami ter osrednjim dogodkom, ko bodo nastopili tudi Čuki.

V nedeljo bodo s festivalom zaključili v Črmošnjiški dolini z 22. Belokranjsko razstavo konj.

‹ nazaj

Galerija (8)

_Uros Novina (1)
_Uros Novina (2)
_Uros Novina (3)
_Uros Novina (4)
_Uros Novina (5)
_Uros Novina (6)
_Uros Novina (7)
_Uros Novina (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava