bela krajina

V Semiču konec tedna festival Zaključek poletja na sem'škem placu

24.8.2023 | 10:30 | M. K.

Semič - panorama z višine okoli 100 metrov (Foto: Uroš Novina)

Semič - panorama z višine okoli 100 metrov (Foto: Uroš Novina)

Semič - V občini Semič bodo s festivalom Zaključek poletja na sem'škem placu, ki ga začenjajo danes, sklenili sklop prireditev, ki so jih pripravili čez letošnje poletje. V naslednjih štirih dneh tako v Semiču in okolici tamkajšnji kulturni center pripravlja vrsto nastopov glasbenikov in drugih delavnic, kulinaričnih dogodkov ter ostalih aktivnosti.

Festival začenjajo drevi s fotografsko razstavo Janija Pavlina pod naslovom "1920" Belokranjski pražnji folklorni kostumi iz začetka 20. stoletja Folklorne skupine Dragatuš.

Petek bo v znamenju glasbe in kulinarike. Zvečer bosta na Matičkovem vrtu v središču Semiča nastopila Nuška Drašček in Mitja Ferenc, obiskovalci pa bodo lahko svoje brbončice razvajali na ulici vina, piva, koktajlov in vrhunske kulinarike.

V soboto v mestnem središču pripravljajo različne delavnice, predavanja, blagoslov motorjev, glasbene nastope, otroško animacijo in prikaz kulturne dediščine z nastopajočimi domačimi in tujimi folklornimi skupinami. Večerno dogajanje bo popestrila skupina Čuki.

Festival bodo zaključili v nedeljo z 22. Belokranjsko razstavo konj na Blatniku pri Semiču.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava