kronika

FOTO: Močan veter in toča, marsikje v velikosti jajca

19.7.2023 | 16:40 | B. B.

Okolica Dolenjskih Toplic (Foto: Meteo-Info)

Okolica Dolenjskih Toplic (Foto: Meteo-Info)

Močan nevihtni sistem, ki je popoldne zajel zahodno, osrednjo in jugozahodno Slovenijo, je prinašal zelo močne sunke vetra, točo in močne nalive.

Okoli 16.00 se je razbesnelo neurje z močnim vetrom nad delom Bele krajine in Dolenjske. Poškodovane so strehe stanovanjskih hiš in gospodarskih objektov. Podrlo je več dreves, ki ovirajo promet in ogrožajo elektro vodnike. Zalilo je tudi prostore osnovne šole v Šmarjeti.

Po prvih podatkih je najhuje v Prilozju in Krasincu (Metlika), Griblje (Črnomelj), območje Šentjerneja, Mirne in Šmarjeških Toplic. V gasilske domove so evakuirali tudi otroke, ki so kampirali v Grmu pri Podzemlju in Geršičih.

Uporabniki družbenih omrežij poročajo o toči velikosti jajca v okolici Dolenjskih Toplic.

Iz Črnomlja poročajo o vetrolomu, iz Semiča, Ručetne vasi, Gradca, Gribelj in Podzemlja pa tudi o toči. Nevihta s točo je zajela tudi okolico Ribnice, padala je tudi v Kočevju, Dobrepolju ...

V popoldanskem času je občino Krško zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi s točo. Posredujejo PGD-ji pri GZ Krško in cestno podjetje in Kostak Krško, ki odstranjujeta podrta drevesa s cest.

V popoldanskem času je občino Brežice zajelo silovito neurje z vetrom in močnimi nalivi. Posredujejo PGD-ji pri GZ Brežice in cestno ter Komunalno podjetje Brežice.

‹ nazaj

Galerija (7)

Bela krajina
Ručetna vas
Okolica Dolenjskih Toplic
Gašpinovo, občina Ribnica
Bela krajina
Kompolje, občina Dobrepolje
Stari log pri Kočevju

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava