Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
torek, 21. maj 2024
10:00 Akademija cvičkovega turizma, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
12:00 Maturantska četvorka, Glavni trg Novo mesto
12:00 Delavnica - Digitalni torek: Ogled filmov preko spletnih portalov Baza slovenskih filmov in Kanopy, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
16:00 Pogovor Ker vem za smrt, sem zaljubljen v življenje, Slovensko društvo Hospic Novo mesto
16:30 Družinski dan - Lučkarijada, Športni park Breza Dolenja Straža
VečBela krajina
torek, 21. maj 2024
17:00 - 19:00 Svetovalna točka Pokolpje, knjižnica Semič
18:00 Skupna razstava Talenti – razstave mladih likovnikov, Upravna enota Črnomelj
sreda, 22. maj 2024
08:30 Parada učenja 2024 - Poklicijada, Griček in ZIK Črnomelj
15:00 - 18:00 Test hoje na 2 km, pri cerkvi Trata
16:00 Zaključek Župančičeve bralne značke, DSO Črnomelj
VečPosavje
torek, 21. maj 2024
18:00 Letni koncert MeMPZ Gimnazije Brežice, Viteška dvorana Brežice
sreda, 22. maj 2024
12:00 - 12:45 Parada učenja: Trapisti v Rajhenburgu, Grad Rajhenburg Brestanica
13:00 - 13:45 Parada učenja: voden ogled razstave Življenje družbene delavke, Mestni muzej Krško
15:00 - 18:00 Parada učenja: ustvarjalna kotička ob razstavah Trapisti v Rajhenburgu in Rezi Pirc: Življenje družbene delavke, Ploščad pred KD Krško
17:00 Odprtje slikarske razstave ''Ustvarjalna zadrga'', avla UE Brežice
Več3.4.2023 | 17:20 | M. K.
London/Krško - Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC dobila srebrno medaljo.
Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela srebrno medaljo. Po zlati medalji leta 2019, ko je prejela 95 točk, je na letošnjem tekmovanju, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami prejela 93 točk in s tem torej srebrno medaljo. IWSC je tekmovanje, kjer ocenjujejo vina in žgane pijače, ustanovljeno leta 1969. Nagrade podeljujejo vsako leto v Londonu. Na letošnje tekmovanje v kategorijah žganih pijač so se prijavili pridelovalci pijač iz 98. držav sveta, nagrade pa veljajo za najbolj prestižne v alkoholni industriji.
V Evrosadu pravijo, da lahko velik del uspeha Zime gotovo pripišejo postopku njene predelave. Pripravljena je po klasičnem, 50 let starem receptu. Surovine so skrbno izbrane, brez dodanih arom, barvil ali okusov.
Za Zimo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, ki so na lokaciji, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah, kar viljamovko bogati z unikatnim okusom. ''Unikaten značaj Zime izvira iz spoštovanja posavske narave, tradicionalne slovenske žganjekuhe in bogate sadjarske dediščine,'' so zapisali v podjetju.
''Visoka ocena na prestižnem tekmovanju potrjuje kvaliteto naše viljamovke. Nagrajena Zima je letnik 2022. Za slovenski trg je nagrajena serija z novo etiketo, ki je v slovenskem jeziku,'' je povedal direktor Evrosada Boštjan Kozole.
Evrosad je največji slovenski pridelovalec sadja in zelenjave. Ob viljamovki Zima prideluje še iztisnjene sokove in veliko drugih izdelkov iz sadja in zelenjave, ki so v ponudbi v novo odprti trgovini Evrosad Tržnica v Krškem.
Slika 1: Foto: Evrosad
Slika 2: Evrosadova Viljamovka Zima ponovno nagrajena
Povezane objave
Ocene komentarjev