Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
torek, 30. april 2024
20:00 Kresovanje v Regrči vasi, Sv. Rok Regrča vas
sreda, 1. maj 2024
06:00 Pohod na Javorovico, zbor pri GD Gorenje Vrhpolje pri Šentjerneju
06:00 Tradicionalna prvomajska budnica z Mestno godbo Novo mesto in mažoretami, Glavni trg Novo mesto
08:30 Prvomajski pohod, Železniška postaja Straža
09:15 Prvomajska budnica v Regrči vasi, pri Šterku Regrča vas
VečBela krajina
torek, 30. april 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
20:00 Kresovanje Smuk
sreda, 1. maj 2024
07:30 Pohod na Krašnji Vrh, zbor na Pungartu Metlika
10:00 Praznovanje 1. maja Krašnji Vrh
petek, 3. maj 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
VečPosavje
torek, 30. april 2024
19:30 Tradicionalno kresovanje Trška gora
sreda, 1. maj 2024
11:00 Prvomajsko srečanje Lisca
četrtek, 2. maj 2024
10:00 33. Gorski tek na Lisco, start na igrišču Orehovo
sobota, 4. maj 2024
15:00 Spidvej: Kvalifikacijska dirka za evropsko prvenstvo, Stadion Matije Gubca Krško
19:00 Recital: Jan Volčanšek, Viteška dvorana Brežice
Več13.9.2022 | 11:50 | Lojze Bojanc
Novo mesto - Vinorodna dežela Posavje je dobila 140 novih vinskih svetovalcev, sommelierjev. Diplome so jim sinoči podelili na slovesnosti v Gostišču na Trgu, Hiši kulinarike in turizma. S tem so zaključili večletni projekt, katerega nosilec je bila Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto v sodelovanju s partnerjema Grmom Novo mesto centrom biotehnike in turizma ter Klubom prijateljev metliške črnine.
Izobraževanje je bilo namenjeno zaposlenim v vinotekah, vinskih kleteh, gostinsko-turističnih obratih, gostilnah, hotelih, turističnih kmetijah in zidanicah. Sommelierji imajo namreč pomembno vlogo pri oblikovanju gastronomke ponudbe, sestavljanju in oblikovanju kulinaričnih krožnikov in pravemu kombiniranju jedi in vin ter predstavljajo dodano vrednost vsakega gostinsko turističnega obrata. Vinsko-kulinarično znanje je danes zelo pomembno, saj k nam prihajajo nadpovprečno izobraženi gostje.
Projekt posega na področje ključnih izzivov Strategije lokalnega razvoja, saj želijo izkoristiti turistične potenciale in vzpostaviti pogoje za zelena delovna mesta, primerna za mlade in starejše, s poudarkom na medgeneracijskem sodelovanju. Gre tudi za prispevek k raznolikosti in kakovosti življenja na podeželju, ozaveščenosti ter vzpostavitvi podpornega okolja za razvoj eno-gastronomskega turizma, k ohranjanju narave, varstvu okolja in kulturne dediščine. V okviru projekta so vzpostavili tudi zunanjo podobo sommelierjev v obliki enotnih oblačil, s pripadajočimi insignijami in označitvijo gostinsko-turističnih objektov s posebnimi tablicami, da tam deluje vinski svetovalec, sommelier.
Galerija (17)
Slika 1: Novi vinski svetovalci
Slika 2: Novi vinski svetovalci
1/17: _vino (01)
2/17: _vino (02)
3/17: _vino (03)
4/17: _vino (04)
5/17: _vino (05)
6/17: _vino (06)
7/17: _vino (07)
8/17: _vino (08)
9/17: _vino (09)
10/17: _vino (10)
11/17: _vino (11)
12/17: _vino (12)
13/17: _vino (13)
14/17: _vino (14)
15/17: _vino (15)
16/17: _vino (16)
17/17: _vino (17)
Povezane objave
Ocene komentarjev