dolenjska

Otroci po cestah brez pločnikov

29.4.2024 | 14:30 | D. Stanković

Novo mesto - Novomeščanka (ime hranimo v uredništvu) se je pred nekaj leti z družino preselila z Drske v Šmihel. Ker z možem otroka nista želela iztrgati iz njemu znanega šolskega okoliša, ta še vedno obiskuje osnovno šolo na Drski. Pri tem pa je družina naletela na težavo. Iz Šmihela do Drske namreč ni javnega ali šolskega prevoza. Zato otroka bodisi vozijo v šolo starši ali stari starši bodisi mora otrok s težko torbo tri kilometre in več pešačiti ob prometni cesti, ki je na številnih mestih tudi brez pločnika.

Šolarji na poti med Šmihelom in Drsko marsikje nimajo na voljo niti pločnikov. (Foto: bralka)

Šolarji na poti med Šmihelom in Drsko marsikje nimajo na voljo niti pločnikov. (Foto: bralka)

Ker je v šmihelskem okolišu več družin v takšni situaciji, se je naša sogovornica v zadnjih letih že večkrat obrnila po pomoč na občino, a brez uspeha. Občino je na težavo večkrat opozorila tudi predsednica Krajevne skupnosti Regrča vas Mateja Rožič.

Idealne rešitve ni, odgovarjajo na občini.

Otroci iz Šmihela in okolice, ki obiskujejo šolo na Drski ali Grmu, nimajo avtobusnih povezav, pot, po kateri hodijo, pa je nevarna – V prihodnje uvedba dodatnih prevozov na klic

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (2)

16d nazaj 3 (3) (0)OceniMarian 
Sam to isto cesto večkrat prevozim, brez besed.. Ne gre le za osnovnošolce, tu je šolski center s 5000+ dijaki, študenti, profesorji, če se ne motim celo največji v državi,... in da že 40 let ni urejenega dostopa do te šole je dober pokazatelj širine in zmožnosti vseh dosedanjih županov, tudi trenutnega...
15d nazajOcenineevedni 
Že vsaj 20let (kot razmišljanje po novem) se delajo ceste,pločniki,mostovi,...,za 20let NAZAJ-take bi morale biti že pred 20leti-,po takem razmišljanjo NE MOREJO biti drugačne !!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava