kočevsko-ribniško

Vlada, ki opravlja tekoče posle, obiskala Kočevje

15.5.2018 | 09:15 | M. L.-S.

Pismo o nameri o širitvi tovarne Yaskawa so podpisali: minister Počivalšek, predsednik Yaskawa Europe in podpredsednik Yaskawa Electric Corporation Manfred Stern in župan občine Kočevje Vladimir Prebilič.(Foto: M. L.-S.)

Pismo o nameri o širitvi tovarne Yaskawa so podpisali: minister Počivalšek, predsednik Yaskawa Europe in podpredsednik Yaskawa Electric Corporation Manfred Stern in župan občine Kočevje Vladimir Prebilič.(Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar je včeraj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom in ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem obiskal Kočevje.

Minister Počivalšek je ob tej priložnosti podpisal pismo o nameri o širitvi tovarne Yaskawa, vsi trije so si ogledali novo linijo podjetja SmartMelamine za proizvodnjo melaminskih flisov in potek del za vzpostavitev železniške povezave Kočevje – Ljubljana, minister Gašperšič pa je nato podpisal še sporazum o sofinanciranju rekonstrukcije Roške ceste in o sofinanciranju gradnje krožišča Kolodvorska –Ljubljanska cesta. Župan občine Kočevje, ki je podpisal sporazuma, je ob tem z direktorjem podjetja Obnova Francem Rupnikom podpisal pogodbo za komunalno opremljanje industrijske cone LIK II, direktor Direkcije za infrastrukturo Damir Topolko pa je z izvajalcem podpisal pogodbo o gradnji Kolesarske steze Jasnica – Kočevje.

Yaskawa, ki je novembra lani začela v Kočevju graditi tovarno robotov, je že tedaj napovedala, da nameravajo v Kočevju zgraditi tudi tovarno za proizvodnjo elektromotorjev in elektronskih komponent. Vrednost nove investicije naj bi bila okoli 25 milijonov evrov, kolikor znaša tudi naložba v tovarno, ki jo sedaj gradijo, v novi tovarni pa bo delo dobilo okoli 200 do 250 ljudi, kolikor naj bi jih zaposlili v treh do štirih letih po začetku proizvodnje, s katero bodo poskusno začeli že letos, tudi v novi tovarni robotov.

V podjetju Melamin oz. njegovi hčerinski družbi SmartMelamine letos potekajo funkcionalna testiranja, optimizacije in modifikacije nove proizvodne linije, ki so jo v skladu s terminskim planom postavili že do konca leta 2017. Kot je povedal direktor Melamina Srečko Štefanič, je celotna investicija vredna 7 milijonov evrov, zaposlili pa so 26 novih ljudi, ki že delajo na optimizacijah nove linije. Uradno otvoritev nove linije načrtujejo za septembra letos.

‹ nazaj

Galerija (25)

vlada001
vlada002
vlada003
vlada004
vlada005
vlada006
vlada007
vlada008
vlada009
vlada010
vlada011
vlada012
vlada013
vlada014
vlada015
vlada016
vlada017
vlada018
vlada019
vlada020
vlada021
vlada022
vlada023
vlada024
vlada025

Komentarji (1)

15.5.2018–1 (0) (1)Ocenivolilec 
Tekoča ali bežeča vlada.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava