posavje

Nova streha že dobiva obliko

4.8.2015 | 13:05 | R. Ž.

Dela pri Damirju Kozoletu že potekajo. (Foto: R. Ž.)

Dela pri Damirju Kozoletu že potekajo. (Foto: R. Ž.)

Veliki Kamen - Neurje, ki je pustošilo v času zadnjega vročinskega vala, je 23. julija na Velikem Kamnu povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Pri odpravi posledic so posredovali gasilci PGD Veliki Kamen. Najhuje je bilo pri Damirju Kozoletu, ki živi v majhni brunarici, veter pa je dobesedno odpihnil streho z njegovega bivališča.

Po grobi oceni gasilcev se nastala škoda za najnujnejša dela giblje med 6000 in 7000 evrov. Ker je lastnik brezposeln, so se gasilci odločili za humanitarno akcijo, s katero zbirajo denar in material za popravilo strehe. S pomočjo donatorjev in sosedov je ogrodje strehe že postavljeno.

Za humanitarno akcijo, prvo tovrstno, so se, po pripovedovanju Sandija Lekšeta, gasilci tokrat odločili, ker svojega sokrajana poznajo kot pridnega, vestnega in odgovornega človeka, ki pa mu sreča v življenju ni bila naklonjena na več področjih. V akciji pa ne zbirajo zgolj denarja, ampak tudi material za izolacijo strehe in dimnika, ki je bil uničen.

Gasilci so za pomoč Damirju pri Delavski hranilnici odprli račun številka SI56 6100 0001 1300 750, naslov imetnika računa je PGD Veliki Kamen, Veliki Kamen 13a, 8282 Koprivnica, namen nakazila pa donacija za streho. Sredstva zbira tudi blagajnik PGD Veliki Kamen, ki ga lahko pokličete tudi tisti, ki želite pomagati v materialu ali s svojim delom, na telefonsko številko 051/340-877 ali pišete na naslov: pgdvelikikamen@gmail.com.

Podrobneje pa v novi, četrtkovi številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava