kronika

Delovna nesreča; poškodoval se je med prevračanjem

11.4.2014 | 19:15 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Danes ob 13.50 se je na Ulici Marjana Kozine v Novem mestu pri delu poškodoval delavec cestnega podjetja. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Prevrnil se je

Ob 13.16 se je na cesti Žadovinek–Brege v krški občini prevrnilo osebno vozilo. V nesreči se je ena oseba poškodovala, zato so jo odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnico Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem ZD Krško pri oskrbi in prenosu poškodovanca, postavili vozilo na kolesa in nudili pomoč vlečni službi.

S helikopterjem v Ljubljano

Okoli 11. dopoldne je helikopter Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči poletel v Metliko in prepeljal obolelo osebo v Univerzitetni Klinični center Ljubljana.

Našel mino

Danes dopoldne je na Blanci krajan pri urejanju okolice naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Minometno mino nemške izdelave, kalibra 81 milimetrov, ostanek iz obdobja druge svetovne vojne, sta odstranila in do uničenja spravila na varno pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava