namig za premik

Potopisno predavanje Valerije Jakop "Slovenska Jakobova pot", Knjižnica PG

21.10.2024 | 19:00

V ponedeljek, 21. 10. 2024, ob 19.00 vabljeni v Osrednjo knjižnico Trebnje na potopisno predavanje Valerije Jakop Slovenska Jakobova pot.

Valerija Jakop je popotnica, romarka, predavateljica in ljubiteljska tekstopiska. Po profesiji je specialna pedagoginja. Svoje proste dni najraje in najpogosteje preživlja v naravi. Blizu so ji dolge, večdnevne ali večtedenske poti, ko nove kraje, dežele in ljudi spoznava peš. Pred sedmimi leti jo je začaral Nepal, opravila je tritedenski treking po deželi najvišjih gora sveta. Dve leti kasneje je z možem spoznala privlačnost španski camino stezic. Za njo je Camino Primitivo, Camino Fisterra&Muxia, Camino Portugal, Camino Frances, Camino Krk in vse veje slovenske Jakobove poti. Romarskim potem želi spisati nova nadaljevanja.

Do sedaj ima enajst odprav. V ednini, dvojini, v triu, ali v večji skupini, ki jo po etapah vodi po Sloveniji. Koraki so izmerili več tisoč kilometrov na zemljevidu in spisali nešteto kilometrov zgodb, ki bogatijo in krasijo njen vsakdanji utrip. O svojih doživetjih veliko predava in piše.

‹ nazaj