kronika

Pred nami buren dan; v romskih naseljih gasili odpadke in posteljo

12.9.2024 | 07:00 | M. K.

Pred nami je burno vremensko dogajanje. Padavine se bodo razširile nad vso državo. Agencija RS za okolje (Arso) je za celotno državo izdala oranžno opozorilo, ki velja do petka zjutraj. Ker se lahko zaostrijo tudi hidrološke razmere, je v pripravljenosti Civilna zaščita.

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je izdal odredbo o pripravljenosti na območjih severne Primorske, Gorenjske, Notranjske, osrednje Slovenije, Koroške in zahodne Štajerske.

Občutno se bo tudi ohladilo, meja sneženja pa se bo v noči na petek ponekod spustila na 1400 metrov. V petek popoldne bodo padavine oslabele in ponehale v večjem delu Slovenije, razen na severovzhodu

Na našem območju dežurne službe zaradi dežja sinoči niso imele dela, je pa bilo nekaj drugačnih posredovanj.

Dvakrat gasili v romskih naseljih

Ob 22.07 je v romskem naselju Kerinov Grm, občina Krško, v naravnem okolju spet gorel odpadni material. Ogenj so pogasili gasilci PGE Krško.

Ob 22.51 pa je v Brezju v Novem mesto na travniku gorela postelja z vzmetnico. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar. Na kraju so bili prisotni policisti.

Simbolna slika (Foto: arhiv; PGD Kamence)

Simbolna slika (Foto: arhiv; PGD Kamence)

Sršeni

Ob 17.52 so v naselju Trebež, občina Brežice, gasilci PGD Obrežje s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo s gospodarskega objekta.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes od 8:00 do 14:00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TPPLEŠIVICA na izvodu LEVO TRIBUČE in izvod HRIB DESNO.

Nadzorništvo Metlika obvešča, da bo od 8:00 do 13:00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP CERKVIŠČE, izvod 2.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča, da bo od 7:00 do 8:00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP STRAŽA.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča, da bo:

-od 7:30 do 13:00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ROJE 1981;

-od 8:00 do 10:00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. IVAN DOL, TP TIČNICA, TP CEROV LOG 1978, TP MIHOVO 1978.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo od 8:00 do 14:00 prekinjena dobava odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BREZA, izvod 3. BREZA VAS.

Distribucijska enota Krško - nadzorništvo Mokronog obvešča, da bood 8.00 do 14.00 prekinjena dobava električne energije na območju TP MOKRONOG DESNO OBČINA;od 8.00 do 14.00 pa na območju TP LONTOVŽ VAS.

Distribucijska enota Krško obvešča, da bo prekinjena oziroma motena dobava električne energije na nadzorništvu Bistrica ob Sotli - Področje Bistrice ob Sotli z okolico na območju TP Vidova pot med 8. in 13. uro; na nadzorništvu Brežice - Področje Brežic z okolico na območju TP Podvinje - nizkonapetostno omrežje Podvinje desno med 11. in 14. uro in na območju TP Nova vas Mokrice - nizkonapetostno omrežje KB Smer Mokrice med 11. in 13. uro; na nadzorništvu Krško mesto - Področje Krško mesto na območju TP Brezovska gora - nizkonapetostno omrežje Drenovec med 11. in 15. uro in na območju TP Ivandol - nizkonapetostno omrežje Nemška gora med 8. in 11. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava