dolenjska

S Sitiumom mestni avtobusi septembra brezplačni

28.8.2024 | 14:30 | M. K.

Novo mesto - Septembra Mestna občina Novo mesto v sklopu Evropskega tedna mobilnosti tradicionalno omogoča brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi, ki pa je možna le z uporabo pametnega sistema Sitium. Sitium je uporabnikom na voljo prek aplikacije za mobilne telefone in kot fizična brezstična kartica ter nudi poenostavljen in lažji način uporabe javnih storitev.

Foto: MO NM

Foto: MO NM

Aplikacijo Sitium uporabniki brezplačno naložijo na mobilne telefone in jo s sredstvi oziroma dobroimetjem napolnijo prek mobilne denarnice VALU. Fizično kartico Sitium, ki stane 5 evrov,  lahko uporabniki pridobijo na informacijskih točkah sistema Sitium, in sicer na sedežu Mestne občine Novo mesto na Seidlovi cesti 1, v Knjižnici Mirana Jarca in na novomeški avtobusni postaji. Uporabniki jo lahko na teh mestih tudi napolnijo z dobroimetjem.

S Sitiumom mestni avtobusi septembra brezplačni

Pametni sistem Sitium predstavlja pomemben korak na poti uresničevanja vizije pametne skupnosti, ki jo skupaj s partnerji razvija Mestna občina Novo mesto, so ob tem sporočili z rotovža. Poleg uporabe in plačila parkiranja ter mestnega potniškega prometa bo Sitium v prihodnje omogočal tudi plačevanje različnih ostalih storitev, kot so vstopnine na dogodke in v športne objekte, knjižnične storitve in izposoja koles, občina pa bo uporabnike lahko obveščala tudi o pomembnih informacijah o razpisih, vpisih v  vrtce, o kakovosti zraka in podobno.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava