kronika

Drama končana, policisti prijeli moškega, ki je streljal in se zaprl v hišo; popoldne bodo znane podrobnosti

7.3.2024 | 06:30 | STA; M. K.

Ponoči na zaprti ulici pri brežiškem Lidlu (Foto: M. Luzar)

Ponoči na zaprti ulici pri brežiškem Lidlu (Foto: M. Luzar)

Drama končana, policisti prijeli moškega, ki je streljal in se zaprl v hišo; popoldne bodo znane podrobnosti

Brežice - Ponoči se je končalo dramatično dogajanje v naselju Marof v Brežicah.

Policija je nekaj pred 2.30 uro prijela moškega, ki se je včeraj popoldne s strelnim orožjem, iz katerega je tudi večkrat ustrelil, zaprl v svojo hišo. Policijsko posredovanje je zaključeno, nevarnosti za okoliške prebivalce ni več, so potrdili na policijski upravi Novo mesto. Poškodovan ni bil nihče, kriminalisti preiskavo nadaljujejo.

Do incidenta je prišlo, kot smo poročali, včeraj popoldne, ko naj bi po pričevanju domačinov moški prišel v lekarno, najprej iz nje nagnal ljudi, nato naj bi tudi sam odšel ven, pred lekarno ustrelil dvakrat ali trikrat v zrak, potem pa odšel v bližnjo domačo hišo, kamor se je zaprl.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za 62-letnega upokojenega policista.

Policisti so pokušali z moškim najprej stopiti v stik preko telefona, a naj bi pogovor zavračal. Zato so ga k predaji začeli pozivati preko zvočnika. Na kraj naj bi pripeljali tudi njegovega sina, ki ga je pozval k predaji. Medtem, ko so ga policisti poskušali prepričati, naj se preda, pa naj bi ustrelil tudi proti njim.

S PU Novo mesto so napovedali, da bodo več informacij javnosti lahko posredovali, ko bodo aktivnosti na kraju zaključene oziroma po končani preiskavi. Prve informacije o posredovanju in ugotovitvah kriminalistične preiskave bodo predstavili na izjavi za javnost, in sicer danes ob 13. uri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava