Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
ponedeljek, 29. april 2024
17:00 Odprtje razstave "Whispers of Binary Dreams", Pumpnca Novo mesto
torek, 30. april 2024
20:00 Kresovanje v Regrči vasi, Sv. Rok Regrča vas
sreda, 1. maj 2024
06:00 Pohod na Javorovico, zbor pri GD Gorenje Vrhpolje pri Šentjerneju
06:00 Tradicionalna prvomajska budnica z Mestno godbo Novo mesto in mažoretami, Glavni trg Novo mesto
08:30 Prvomajski pohod, Železniška postaja Straža
VečBela krajina
ponedeljek, 29. april 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
torek, 30. april 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
20:00 Kresovanje Smuk
sreda, 1. maj 2024
07:30 Pohod na Krašnji Vrh, zbor na Pungartu Metlika
10:00 Praznovanje 1. maja Krašnji Vrh
VečPosavje
torek, 30. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
sreda, 1. maj 2024
11:00 Prvomajsko srečanje Lisca
četrtek, 2. maj 2024
10:00 33. Gorski tek na Lisco, start na igrišču Orehovo
sobota, 4. maj 2024
15:00 Spidvej: Kvalifikacijska dirka za evropsko prvenstvo, Stadion Matije Gubca Krško
19:00 Recital: Jan Volčanšek, Viteška dvorana Brežice
Več19.8.2019 | 15:00 | M. M.
Zanjo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah. (Foto: Emil Kozole)
Krško, London - Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela zlato medaljo, so danes sporočili iz te posavske družbe. »Gre za izjemno redko priznanje za slovenske pijače na tekmovanju, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami. IWSC je znan po strogem dvostopenjskem ocenjevanju. Pijače morajo najprej opraviti slepo degustacijo, nato pa še vrsto kemijskih in mikrobioloških analiz. Več kot 400 svetovnih strokovnjakov ocenjuje pijače iz več kot 90 držav sveta, postopek ocenjevanja pa traja več mesecev,« so zapisali.
»Prejeta nagrada nam veliko pomeni, saj gre za priznanje stroke, da delamo v pravi smeri,« je ob tem povedal Boštjan Kozole, direktor Evrosada. Dodal je še, da je izjemno vesel, saj »smo dobili potrdilo, da se lahko naravni slovenski produkti kosajo z najboljšimi na svetu.«
In kako naredijo Zimo? Pripravljena je po klasičnem, 50 let starem receptu. Surovine so skrbno izbrane, brez dodanih arom, barvil ali okusov. Za Zimo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, ki so na lokaciji, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah, kar viljamovko bogati z unikatnim okusom. Unikaten značaj Zime izvira iz spoštovanja posavske narave, tradicionalne slovenske žganjekuhe in bogate sadjarske dediščine.
»Radi bi naredili najboljšo viljamovko na svetu. Uveljavili bi jo radi kot avtohtono pijačo Slovenije, ter jo pripeljali na svetovni trg,« še dodal Kozole.
Slika 1: Zima nosi zlato kolajno (Foto: Evrosad)
Slika 2: Zanjo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah. (Foto: Emil Kozole)
Povezane objave
Ocene komentarjev