SloFolk: otvoritev v Artičah, zaključek v Novem mestu

28.4.2012 | 18:30

Artiški folklorniki. (Foto: M. L.)

Artiški folklorniki. (Foto: M. L.)

Artiče - V Artičah so s sinočnjim nastopom petih folklornih skupin začeli letošnji 8. mednarodni folklorni festival SloFolk 2012. Na odru Prosvetnega doma so zaigrale, zaplesale in zapele skupine Světlovan iz Bojkovic na Češkem, makedonska Filigrani iz Ohrida, Vizbulite iz latvijskega kraja Sigulda, KUD Abrašević iz Šabca v Srbiji in folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče.

Navdušeni na odru.

Navdušeni na odru.

Udeležence sta pozdravila brežiški župan Ivan Molan in predsednik festivala Matej Iljaš.

Latvijci in Makedonci so včeraj dopoldne na povabilo nastopili na Mostecu, kamor jih je povabilo tamkajšnje Brodarsko turistično društva.

Medsebojna obdaritev in čestitke na koncu predstave.

Medsebojna obdaritev in čestitke na koncu predstave.

Danes ob 19. uri bodo v okviru pripravili celovečerni koncert v Kulturnem domu v Šentvidu pri Stični, jutri v Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji in v ponedeljek – vsakič ob 19. uri - zaključni nastop v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.

V ponedeljek dopoldne bo gostujoče skupine sprejel novomeški župan Alojzij Muhič.

M. L.

Galerija

Komentarji (1)

29.4.2012Ocenipanemaješ 
Predstavili so se tudi v Žužemberku. Žalostno, da je bila o obisku seznanjena le peščica izbrancev preko SMS sporočil. Odlična organizacija, lep pozdravni govor župana, s pesmijo so goste pozdravile domače pevke v narodnih nošah, škoda, res škoda, da si tega izbranega trenutka ni prišlo ogledati več ljudi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava