namig za premik

Festival 2-5-1: Motoi Kanamori 5 (Japonska) in Jon Onabowu 4 (Anglija), Studio 44

19.10.2024 | 19:30

17. - 19. oktober 2024, ob 19.30

Veseli smo, da vas lahko ponovno povabimo na Festival 2-5-1, ki bo potekal od 17. do 19. oktobra v Studiu 44. Letos smo pripravili še bolj pester program, ki bo navdušil tako ljubitelje jazza kot tudi vse, ki si želijo doživeti nekaj posebnega.

Četrtek, 17. oktober

Festival bo otvoril domači big band Krško, ki mu bo tokrat dirigirala Klara Lavriša, diplomantka jazz kompozicije na jazz univerzi v Gradcu. Prisluhnili boste lahko skladbam Stana Kentona, Štepanke Balcarove, Zvjezdana Ružića, Blaža Trčka ter nekaj originalnim kompozicijami gostujoče dirigentke.


Petek, 18. oktober

Publiko bo s svojo zasedbo ogrel Lenart Rožman, ki je junija zaključil podiplomski študij v Groningenu, kjer je zadnji dve leti raziskoval tudi solo igranje saksofona, zato bo katera od skladb izvedena samo s saksofonom. Lenartu se bodo na odru pridružili kolegi iz Big Banda Krško in combo zasedbe. Repertoar pa bo sestavljen iz Lenartovih avtorskih skladb, nekaj skladb članov benda in jazz standardov.

Večer bo nadaljeval Youth Big Band Radlje, ki deluje v okviru Kluba Big Band Radlje, pod vodstvom saksofonista Blaž Starc. Skupina združuje mlade glasbenike z različnimi glasbenimi ozadji, združene v strastni predanosti jazzu in big band glasbi. S svojo mladostno energijo in umetniško vnemo so postali pomemben del glasbene scene, navdušujejo poslušalce ter prispevajo k bogatitvi glasbene kulture v svojem lokalnem okolju.


Sobota, 19. oktober

Festival bodo zaključili Motoi Kanamori Trio feat. Jaka Kopač & Lenart Krečič ter Jon Onabowu Quartet. 

Motoi Kanamori Trio je novativen glasbeni projekt, ki združuje izjemno avtorsko glasbo japonskega virtuoza na kontrabasu - Motoia Kanamorija s talentoma dveh slovenskih saksofonistov, Jake Kopača in Lenarta Krečiča. Skupaj ustvarjajo edinstven zvok, ki združuje japonske in evropske glasbene vplive ter ponuja svež in dinamičen pristop k jazzu.

Jon Onabowu se po nizu razprodanih koncertov v Londonu tekom zadnjih nekaj let in redni tedenski rezidenci v slovitem Ronnie Scott’s klubu vrača v Slovenijo z večerom eklektične glasbe s svojo zvezdniško skupino. Londonska jazzovska scena je živahno središče različnih zvočnih vplivov in združuje eksperimentiranje z glasbo iz celega sveta. Navdušila vas bo ustvarjalnost in muzikalnost odličnih glasbenikov.

Vabljeni v Krško na še en odličen jazz večer.

Vstopnina: 15€

‹ nazaj