šport

Košarkarji Krke so se v dobri luči predstavili domačim navijačem

8.9.2024 | 11:20 | R. N.

Novo mesto - Košarkarji Krke, ki so poleti doživeli precej kadrovskih sprememb, so se prvič predstavili domačim navijačem. Na včerajšnji prijateljski tekmi so zanesljivo s 93:68 premagali zagrebški Dinamo, kar je bila njihova prva zmaga v pripravljalnem obdobju. Pred tem so morali premoč priznati Budućnosti, Dubaju in v torek tudi Šenčurju.

Krka je včeraj zanesljivo premagala zagrebški Dinamo. (Foto: R. Nose)

Krka je včeraj zanesljivo premagala zagrebški Dinamo. (Foto: R. Nose)

Na prijateljskih tekmah rezultat ni toliko v ospredju, vseeno pa se z zmagami gradi samozavest moštva. Novomeščani so bili v soboto odločeni, da se pred zahtevno domačo publiko prikažejo v dobri luči. Trener Dejan Jakara je v začetno peterko uvrstil Roberta Jurkovića, Miho Cerkvenika, Taylerja Personsa, Jako Klobučarja in Žaka Smrekarja. Slednja sta hitro poskrbela za vodstvo krkašev s 7:0. Dinamo, ki je v minulem hrvaškem državnem prvenstvu v polfinalu izgubil proti kasnejšemu prvaku Zadru, je po nekaj minutah zaostajal že z 1:18, v nadaljevanju pa je le vzpostavil ravnotežje na igrišču. Krka je polčas dobila s 44:29 in do konca vseskozi ohranjala visoko prednost.

Prikazala je všečno igro. V napadu je žoga hitro krožila okoli obrambe Dinama, domači so nesebično iskali odprtega košarkarja za met. Krka je trojke metala 52-odstotno uspešno, kar je celo nekoliko bolje od meta za dve točki. Na koncu je bil s 16 točkami najboljši strelec ameriški branilec Persons, ki je tudi na prejšnjih pripravljalnih tekmah pridno polnil koše nasprotnikov. Pokazal je, da ima mehko roko z razdalje, zna prodreti pod koš, krasi pa ga tudi dober pregled nad igro, saj je z natančnimi podajami večkrat zaposlil soigralce. Kapetan Jan Špan se je privadil, da žogo nima toliko časa v svojih rokah, Niko Bačvić pa je s prihodom Jakare, s katerim sta sodelovala že v domžalskem Heliosu, pridobil še več na samozavesti, kajti odločneje pogleda proti košu.

Veliko v Krki pričakujejo tudi od Mihe Cerkvenika, ki je bil že lani med najboljšimi posamezniki v Novem mestu, na podobni ravni pa je tudi letos, in od Jakoba Čebaška, ki je med najbolj izkušenimi v novomeškem moštvu. Igro Krke sta v soboto poživila mlada Jaka Klobučar in Žak Smrekar, ki sta pokazala razkošen talent, svoje minute pa je dobro izkoristil tudi nepopustljivi Bine Plut.

Če se dotaknemo še visokih košarkarjev. Robert Jurković je bil proti Dinamu učinkovit tako v obrambi kot v napadu, medtem ko se Američan Brady Skeens, ki je zelo gibljiv, redkeje odločil za met na koš. V klubu upajo, da se bo moštvu kmalu pridružil poškodovani Tibor Mirtič.

Kapetan Jan Špan (Foto: R. Nose)

Kapetan Jan Špan (Foto: R. Nose)

»Danes je zgledalo veliko bolje kot proti Šenčurju. Bili smo tudi bolj spočiti, z malo več energije. Veseli me, da je bilo kar nekaj gledalcev, želeli bi jih še več. Ta zmaga je dobra popotnica za začetek sezone,« je dejal kapetan Špan.

Trener Krke Dejan Jakara (Foto: R. Nose)

Trener Krke Dejan Jakara (Foto: R. Nose)

»Pokazali smo več želje, pa tudi več metov smo zadeli kot na prejšnji tekmi. Če bi zadnjič zadeli, bi se tudi tista tekma morda drugače obrnila. Prejšnjič smo dovoli Šenčurju, da je dihal, tokrat tega nismo dovolili. Se pa vidi, da so noge težke, nadaljujemo s težkimi treningi. Smo pa pokazali, kaj želimo delati: hitro teči, žoga pa mora hitro krožiti naokoli in zadevati mete. Mislim, da lahko pozitivno gledamo naprej,« pa je povedal trener Krke Dejan Jakara, ob tem pa dodal, da ekipa še ni povsem sestavljena. Želijo pripeljati še dva košarkarja. 

‹ nazaj

Galerija (20)

IMG_8950
IMG_8957
IMG_8976
IMG_8980
IMG_8999
IMG_9005
IMG_9011
IMG_9016
IMG_9023
IMG_9044
IMG_9050
IMG_9069
IMG_9082
IMG_9098
IMG_9114
IMG_9131
IMG_9167
IMG_9170
IMG_9176
IMG_9188

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava