gospodarstvo

K dobremu obisku Kolpe precej pripomoglo lepo vreme

8.9.2024 | 08:00 | STA

V turističnih kampih ob reki Kolpi so z letošnjo turistično sezono zadovoljni. K dobremu obisku je pripomoglo predvsem lepo vreme, ki je letos res obdarilo turistične delavce v Beli krajini.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

V kampu Big Berry v naselju Primostku pri Metliki, kjer gostom ponujajo predvsem luksuzno opremljene mobilne hiške, se obisk počasi približuje tistemu izpred koronskih časov, kar jih navdaja z optimizmom. V mesecu avgustu so imeli popolnoma zasedene vse zmogljivosti. Okoli 60 odstotkov obiska so predstavljali domači gostje, 40 odstotki tuji. Za v prihodnje si želijo, da bi turistično sezono podaljšali tudi v jesenske in spomladanske mesece, saj menijo, da ima območje Kolpe velik potencial tudi izven poletnih mesecev.

Petičnim gostom je namenjen tudi Glamping Kolpa Resort v Krasincu pri Metliki. Potem ko je bil pri njih obisk v predsezoni nekoliko slabši, se je v glavni sezoni po besedah Mije Šteblaj precej izboljšal in so imeli zasedene vse zmogljivosti. V 90 odstotkih so prevladovali tuji gosti, predvsem iz držav zahodne Evrope. Konec septembra bodo sicer kamp tradicionalno zaprli, počasi pa že snujejo nove programe za naslednjo turistično sezono.

V kampu Bela krajina v Podzemlju, namenjenem čim širšemu krogu turistov, sezono ocenjujejo kot umirjeno in stabilno, kar pripisujejo predvsem lepemu vremenu. V poletnem času so imeli zasedene vse mobilne hiške, lepo zasedena so bila tudi mesta za šotore, prikolice in avtodome, posebej ob koncih tedna. Od gostov so s 70 odstotki prevladovali domači gostje.

"Po pričakovanjih se je turistični obisk po koroni nekoliko umiril in tako bo tudi ostalo. Velike rasti ne pričakujemo. Reka Kolpa in pristnost Bele krajine bo vedno privabljala goste, menim pa, da bomo ostali butični in manj prepoznavni od glavnih turističnih točk v Sloveniji, ki se jim namenja tudi bistveno več promocije. A Belokranjcem odgovarja umirjen in trajnostni turizem," je povedala vodja kampa Petra Pešelj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava