kultura

Likovna kolonija po sledeh kočevarske dediščine

4.9.2024 | 10:15 | M. K.
Foto: Zveza kočevarskih organizacij

Kočevska Reka - Zveza kočevarskih organizacij je minuli konec tedna organizirala likovno kolonijo v Kočevski Reki, ki se je je udeležilo 30 umetnikov.

Likovna kolonija po sledeh kočevarske dediščine

Zveza kočevarskih organizacij skupaj z Društvom likovnih ustvarjalcev Semič in OŠ Belokranjskega odreda Semič že enajst let organizira likovno kolonijo v različnih krajih nekdanjega kočevarskega jezikovnega otoka. Tema vsakoletne likovne kolonije je kočevarska kulturna dediščina oz. sledi kočevarske kulturne in arhitekturne dediščine na Kočevskem, so sporočili organizatorji.

Likovniki vsako leto spoznajo eno od nekdanjih vasi Kočevskih Nemcev, zgodovino kraja, nakar poiščejo zanimive vedute, kočevarsko arhitekturo, pokrajino in jih upodobijo na platnu z akrilnimi barvami. Letos so likovniki spoznali Kočevsko Reko in njeno okolico.

Med udeleženci je vsako leto tudi veliko mladih likovnikov, ki ustvarjajo pod mentorstvom izkušenih likovnih pedagogov, mag. Vlaste Henigsman in mag. Mihe Henigsmana. Ker je projekt podprlo Ministrstvo za kulturo RS, so vsi sodelujoči dobili platna, barve in druge pripomočke za slikanje. Župnija Kočevska Reka oz. župnik Jože Miličinovič je likovnikom dal na voljo tudi prostore župnišča, za kar so mu, kot sporočajo iz Zveze, zelo hvaležni.

Slike učencev in odraslih, ki so nastale na likovni koloniji, bodo razstavljene v Kulturnem centru Semič, v OŠ Semič in v Pokrajinskem muzeju Kočevje.

‹ nazaj

Galerija (7)

_likovna kolonija (1)
_likovna kolonija (2)
_likovna kolonija (3)
_likovna kolonija (4)
_likovna kolonija (5)
_likovna kolonija (6)
_likovna kolonija (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava