gospodarstvo

Prišle so Dobrote Dolenjske

21.8.2024 | 14:30 | I. V.

Novo mesto - Vsak na novo odprt lokal na novomeškem Glavnem trgu je dobrodošel dogodek. Pred tremi tedni je svoja vrata v obnovljeni nekdanji Fichtenauovi hiši odprla trgovinica Zavoda Dobrote Dolenjske, ki med drugim predstavlja tudi zelo dobrodošlo popestritev in obogatitev turistične ponudbe starega mestnega jedra Novega mesta.

Direktorica Dobrot Dolenjske Špela Smuk z vodjo novomeške trgovine Laro Godnjavec med dolenjskimi dobrotami v trgovini na novomeškem Glavnem trgu (Foto: I. V.)

Direktorica Dobrot Dolenjske Špela Smuk z vodjo novomeške trgovine Laro Godnjavec med dolenjskimi dobrotami v trgovini na novomeškem Glavnem trgu (Foto: I. V.)

Zavod Dobrote Dolenjske, ki ima sedež in proizvodne prostore v Trebnjem, trgovinice pa poleg Novega mesta še v Trebnjem in Ljubljani, je zaživel pred dvanajstimi leti kot kolektivna blagovna znamka, s katero pokrivajo območje nekdanje Dolenje Kranjske, torej poleg ožje Dolenjske tudi kranjskega dela Posavja, Bele krajine in Kočevskega. Kot pove direktorica zavoda Špela Smuk, združujejo 120 dobaviteljev – kmetov, vinarjev, čebelarjev, sirarjev, rokodelcev ter drugih ponudnikov domačih pridelkov in izdelkov –, na policah njihovih trgovin pa je več kot 700 različnih produktov.

Po Trebnjem in Ljubljani je Zavod Dobrote Dolenjske odprl trgovinico z dolenjskimi dobrotami tudi v Novem mestu – Ni res, da v mestu ni turistov

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava