šport

Žana Pintarič na uvodu olimpijskega turnirja s 638 točkami

25.7.2024 | 14:30 | STA; M. K.

Pariz - Slovenska lokostrelka Žana Pintarič je na svojih premiernih olimpijskih igrah opravila kvalifikacijske boje v disciplini ukrivljeni lok. 20-letna Semičanka se je v konkurenci 64 tekmovalk s 46. mestom uvrstila v spodnjo polovico uvrščenih. V prvem krogu izločilnih bojev prihodnji torek bo njena tekmica Brazilka Ana Luiza Sliachticas Caetano.

Slovenska lokostrelca v Parizu, Žiga Ravnikar in Žana Pintarič. Skupaj bosta nastopila tudi na tekmi mešanih parov. (Foto: Maja Krvina; Lokostrelska zveza Slovenije)

Slovenska lokostrelca v Parizu, Žiga Ravnikar in Žana Pintarič. Skupaj bosta nastopila tudi na tekmi mešanih parov. (Foto: Maja Krvina; Lokostrelska zveza Slovenije)

Brazilka se je po izstreljenih 72 puščicah z izkupičkom 660 točk, od tega je 28-krat ustrelila deset v tarči, prebila na 19. mesto. Slovenska tekmovalka je v osrednji del tarče, ki prinaša deset točk, ustrelila 24-krat.

V današnjih kvalifikacijah je padel svetovni rekord. Južnokorejka Sihyeon Lim je za najboljši dosežek poskrbela z izkupičkom 694 točk, od tega je kar 48 puščic izstrelila v osrednji krog tarče, ki prinaša deset točk.

Kvalifikacije še niso prvo sito na olimpijskih igrah, saj so se vse tekmovalke uvrstile v prvi izločilni krog. Na podlagi razvrstitve v kvalifikacijah se določajo pari v prvem krogu izločilnih bojev.

Pintarič je letos poskrbela za zgodovinski mejnik, ko se je kot prva Slovenka uvrstila na OI.

Študentka geologije na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani ni edina slovenska tekmovalka v Parizu v lokostrelstvu. Prvi nastop danes čaka tudi 24-letnega Domžalčana Žigo Ravnikarja.

Slovenska lokostrelca bosta skupaj nastopila tudi na tekmi mešanih parov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava