šport

V Krki ostajata Jan Špan in Niko Bačvić

5.7.2024 | 15:30 | M. K.
Foto: Liga ABA

Novo mesto - V košarkarski ekipi Krke ostajata branilca Jan Špan in Niko Bačvić, so sporočili iz novomeškega kolektiva.

Špan je svojo športno pot začel v Litiji, kjer je igral med letoma 2007 in 2010. Po sezoni pri Olimpiji je šel v Maribor (2011/12), od tu v ljubljanski Slovan (2012/13) in Portorož (2013/14). Pred devetimi leti se je prvič preizkusil v tujini, ko je postal je član estonskega kluba Rakvere Tarvas.

Jan Špan

Jan Špan

Po vrniti v Slovenijo je igral za Šenčur, Zlatorog Laško in dve sezoni za ljubljansko Olimpijo. Bil je tudi član nemškega prvoligaša Crailsheim Merlins, za tem je igral še v Španiji (Gipuzkoa) in Grčiji (Larisa). Od leta 2022 je član Krke, s katero je leta 2023 postal prvak druge regionalne lige Aba. Z igrami v dresu Krke se je vnovič prebil v člansko reprezentanco. V lanski sezoni je bil s kar 177 podajami tudi prvi asistent lige Aba, kjer je v minuli sezoni zaigral na vseh 26 tekmah in dosegel v povptrečju po 12,7 točke, dva skoka in 6,8 podaje na tekmo.

Bačvić je med letoma 2013 in 2017 nosil dres Radenske Creativ Sobota, potem se je za eno sezono preselil v Slovenske Konjice. Dve leti (2018-2020) je bil član Mesarije Prunk Sežane, naslednji dve leti (2020-2022) pa Ilirije Ljubljana. Po letu dni v domžalskem Heliosu je lani prišel v Novo mesto. V svoji premierni sezoni v ligi Aba je igral po 14 minut, v tem času pa zbral po 2,2 točke, 2,6 podaje in 1,2 skoka na tekmo.

Niko Bačvić

Niko Bačvić

''Zadovoljni smo, ker Jan Špan in Niko Bačvić ostajata naša košarkarja. Verjamem, da bosta v novi sezoni izkoristila svoje izkušnje ter znanje ter pomagala ekipi do vidnih rezultatov,'' je ob podpisu pogodbe povedal Jure Balažić, direktor KK Krka.

''Vesel sem, ker se vračam in da bom še tretjo sezono nosil dres Krke. Dal bom vse od sebe, da dosežemo dobre rezultate v prihodnji sezoni pred polnimi tribunami,'' se je nadaljevanja v kariere v Novem mestu razveselil Jan Špan.

''Ponosen sem, da bom še naprej nosil dres KK Krka in zastopal barve našega kluba. Novo sezono bomo odprli pripravljeni, motivirani in močnejši. Vaša podpora s tribun nam pomeni ogromno, zato vas, dragi navijači, vabimo, da se nam pridružite na prihajajočih tekmah in nas podprete s svojo energijo in navijanjem,'' pa je pristavil Niko Bačvić.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava