Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sreda, 15. maj 2024
10:00 Znanost ali fantazija? Teden znanstvene fantastike in fantazije (družinska izkušnja), Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
14:00 Delavnica izdelave kreme s hidrolatom pomaranče, Šolski center Novo mesto
17:00 Predavanje Notranje ravnovesje, CIK Trebnje
17:00 Predavanje Podarite si boljše življenje, RIC Novo mesto
18:00 Nastop učencev Glasbene šole, GŠ Marjana Kozine Novo mesto
VečBela krajina
sreda, 15. maj 2024
17:00 Zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli, OŠ Mirana Jarca Črnomelj
četrtek, 16. maj 2024
10:00 Kviz mladih članov Rdečega križa, KD Gradac
10:30 Odprtje knjižne police, Dom paraplegikov Semič
17:00 Delavnica ročnih del, Krajevna knjižnica Semič
17:00 Dobrodelna prireditev "Pojem, plešem in igram, da se v Ankaran podam", KC Semič
VečPosavje
sreda, 15. maj 2024
10:00 - 18:00 Ob mednarodnem dnevu družin: prost vstop za družine in delavnica, Posavski muzej Brežice
11:00 Okrogla miza ob zaključku gostujoče razstave Trienale rokodelstva, Posavski muzej Brežice
16:00 - 18:00 Dan odprtih vrat ob mednarodnem dnevu družin, Grad Rajhenburg Brestanica
16:00 - 18:00 Dan odprtih vrat ob mednarodnem dnevu družin, Mestni muzej Krško
17:00 Odprtje razstave izbranih del 5. likovnega natečaja "Brezmejna ustvarjalnost mladih 2024", Dvorana v parku Krško
Več7.4.2024 | 12:30 | Tekst: Renata Mikec
Foto: arhiv Žarko Krese
Dolga leta najbolj priljubljen izdelovalec ključev na Dolenjskem Žarko Krese že nekaj časa uživa v zasluženem pokoju, še vedno pa se odzove na klic, če kdo potrebuje pomoč.
Ob tem, da je velik ljubitelj narave, živali, čebel in gozda, mojster borilnih veščin kempo, za povrhu pa še lovec, je znan tudi kot odličen kuhar. Takole smo ga v objektiv ujeli ob kuhanju golaža. Priprave sta se lotila s prijateljem Jožetom Benkičem, sicer vrhunskim strelcem na glinaste golobe v LD Otočec. Golaž je bil namenjen v zahvalo gasilcem, s katerimi otoški lovci odlično sodelujejo.
Ko smo vprašali Žareta, kaj je nujno potrebno za zares okusen golaž, nam je zaupal: »Najpomembnejše je kakovostno meso in količina mesa, prav toliko čebule, ki jo prepražim na masti. Dodam še domačo slanino oz. špeh, sladko papriko, paradižnikovo mezgo in začimbe, ki pa so vedno izbira in tudi skrivnost kuharja. Za izboljšanje dodam še vino in vse skupaj z ljubeznijo in potrpežljivostjo kuham. Saj veste, okusnega golaža ni mogoče skuhati v eni uri.« In znano je, da je Žaretov golaž res »za prste oblizniti«.
Sicer pa Žare uživa tudi s svojim štirinožnim kompanjonom Dinom na vsakodnevnih jutranjih raziskovanjih in na lovskih podvigih, najbolj pa je vesel, kadar na obisk prideta vnukinji Ronja in Cristie.
Slika 1: Žaretov golaž se kuha potrpežljivo in z ljubeznijo.
Povezane objave
Ocene komentarjev