posavje

Do prihoda nove bodo nadomeščali

14.5.2024 | 18:40 | M. Luzar

Kostanjevica na Krki - V Kostanjevici na Krki bo v Zdravstveni postaji v splošni ambulanti za odrasle s koncem junija prenehala zaradi upokojitve delati zdravnica Branka Cepić. Ob tem, ko se domačini sprašujejo o prihodnji lokalni zdravstveni oskrbi, iz matičnega Zdravstvenega doma Krško prihajajo pomirjajoče napovedi.

Zdravstvena postaja Kostanjevica na Krki. Skulptura pred njo, ki jo je  na Formi vivi leta 1982 ustvaril venezuelski umetnik Carlos Medina in  ima naslov Trije zvezki, spominja na trojico zdravstvenih zavarovancev  pred skorajšnjimi zaprtimi vrati javne ambulante v nelagodnem  pričakovanju svojega prihodnjega osebnega zdravnika. (Foto: M. L.)

Zdravstvena postaja Kostanjevica na Krki. Skulptura pred njo, ki jo je na Formi vivi leta 1982 ustvaril venezuelski umetnik Carlos Medina in ima naslov Trije zvezki, spominja na trojico zdravstvenih zavarovancev pred skorajšnjimi zaprtimi vrati javne ambulante v nelagodnem pričakovanju svojega prihodnjega osebnega zdravnika. (Foto: M. L.)

Ambulante v Kostanjevici na Krki ne bodo ukinili, čeprav v njej ne bo takoj nadomestnega stalnega zdravnika. Kandidatko za zamenjavo zdravnice Branke Cepić pa imajo, zdaj se usposablja in bo lahko v kostanjeviški ambulanti začela samostojno delati v prihodnjem letu.

V Kostanjevici na Krki bo v Zdravstveni postaji v splošni ambulanti za odrasle s koncem junija prenehala zaradi upokojitve delati zdravnica – Ambulante ne bodo ukinili, čeprav v njej ne bo takoj nadomestnega stalnega zdravnika – Po zapolnitvi prostih mest pri dveh zdravnikih še ambulanta za neopredeljene – Kaj skrbi občane

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava