namig za premik

Gušt ob Pavčkovi trti, pred OŠ

26.9.2024 | 18:30

Zadnji septembrski četrtek bo v Mirni Peči prav poseben večer, kjer se bosta v čarobnem vzdušju trgatve Pavčkove trte prepletali glasba in poezija. Nastopila bo Etno banda Poseben gušt, vmes pa bo o vinu pripovedoval poznavalec vin Jože Rozman. Ob izbranih verzih in glasbi se boste razvajali z vrhunsko penino Vinarstva Granda, vse skupaj pa bo zaokroženo v čudovitem ambientu. Nepozabne in edinstvene izkušnje nikakor ne smete zamuditi! Število vstopnic je omejeno, zato pohitite z nakupom.

Dogodek: Gušt ob Pavčkovi trti

Dan, datum in ura: četrtek, 26. september, ob 18.30

Kraj: pri Pavčkovi trti pred Osnovno šolo Toneta Pavčka (Postaja 1, Mirna Peč). V primeru slabega vremena bomo koncert prestavili na drugo ustrezno lokacijo.

Nastopajoči: Etno banda Poseben gušt, in sicer nastop glavnega vokala Aleša Pluta ob spremljavi harmonike Marka Šušteršiča, in pripovedovanje vinskega poznavalca Jožeta Rozmana

Vstopnina: 10 evrov. V ceno so všteti: koncert Etno bande Poseben gušt, pripovedovanje vinskega poznavalca Jožeta Rozmana, kozarec izbrane mirnopeške penine Vinarstva Granda in sveže pečena domača pogača.

Vstopnice: nakup vstopnic je možen od ponedeljka, 16. septembra, na telefonski številki 031 365 220 (Nejc). Število vstopnic je omejeno.

Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v sodelovanju z Društvom vinogradnikov Mirna Peč

Napovedujemo nastop dveh članov zasedbe Etno bande Poseben gušt. Glavni vokal Aleš Plut bo ob spremljavi harmonike Marka Šušteršiča poskrbel za nepozabno glasbeno izkušnjo. Skupaj vas bosta popeljala skozi uglasbene in srčne zgodbe o življenju, ljubezni, druženju in vinu.

Etno banda Poseben gušt je nastala na skromni, a prisrčni silvestrski zabavi leta 2006 navdihnjena z globokim občudovanjem legendarnega Iztoka Mlakarja. Iz prvotnega dueta Aleša Pluta in kitarista Tomaža Šulna je z leti zrasel kvartet, katerega sestavni del sta danes tudi Marko Šušteršič na harmoniki in Tomaž Zorko na kontrabasu. Njihovi koncerti bogatijo z obilno mero smeha, življenjske resnice in iskrene srčnosti. Njihove pesmi, ki govorijo o biti življenja – od vina, hrane, ljubezni do politike in zdrave pameti – vedno znova navdušujejo. Tudi Iztok Mlakar jih je že poslušal in jih je s prisrčnostjo pohvalil.

Edinstveni dogodek, ki bo v četrtek, 26. septembra, v organizaciji Kulturnega društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v sodelovanju z Društvom vinogradnikov Mirna Peč, bo ponudil več kot le izjemno glasbeno izkušnjo. Ob kozarcu izbrane mirnopeške penine Vinarstva Granda in sveže doma pečeni pogači boste uživali tudi ob pripovedovanju vinskega publicista, pisca o vinu in kulinariki, someljerja, degustatorja in velikega poznavalca čisto vsega vinskega Jožeta Rozmana ter bili priča trgatve žametne črnine, ki vsako leto dozori na Pavčkovi trti.

Vstopnina v višini 10 evrov vam prinaša nepozabno doživetje v toplem, sproščenem vzdušju v družbi dobrih ljudi ob smehu, glasbi, tradiciji, prijateljstvu in užitku. Dogodek je butičen in število vstopnic je omejeno, zato si pravočasno zagotovite svojo na telefonski številki 031 365 220 (Nejc). Vstopnice bodo v prodaji od ponedeljka, 16. septembra.

Brenčaški september torej znova prinaša nekaj lepega in tudi v prihodnjih mesecih bo v Mirni Peči pestro in zanimivo. Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči ter na spletni strani www.cetrtkova-brencanja.si in se prijavite na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com, da boste resnično prvi izvedeli, kaj zanimivega vam spet pripravljamo.

Hvala in vedno dobrodošli v brenčaški družbi,

Brenčači

‹ nazaj