gospodarstvo

Za gozdno cesto 68 tisočakov državnih in evropskih sredstev

20.8.2024 | 08:20 | M. K.

Črnomelj - Poročali smo že o uspešnem črpanju evropskih in državnih sredstev, ki jih je Občina Črnomelj namenila za razvoj gospodarstva in družbenih dejavnosti ter za področje prometa. Na Občini so zbrali tudi podatke o pridobljenih sredstvih na področju kmetijstva in gozdarstva.

Foto: Občina Črnomelj

Foto: Občina Črnomelj

Občina Črnomelj je v zadnjih petih letih na področju kmetijstva in gozdarstva uspešno prijavila projekt Izgradnja gozdne ceste Cirnik – Banova Rupa in pridobila več kot 68.085 tisoč evrov, enak znesek pa je prispevala iz lastnih sredstev, saj je šlo za 50-odstotno sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Z izgradnjo gozdne ceste je lastnikom tamkajšnjih gozdov omogočena sečnja in spravilo lesa iz prej težje dostopnih gozdnih območij. »Nova gozdna cesta Cirnik – Banova rupa za naše člane predstavlja izjemno pomembno pridobitev. Omogoča nam bistveno lažjo in bolj učinkovito sečnjo ter spravilo lesa, gospodarjenje z našimi gozdovi pa je tako bolj racionalno in varno. Pomembno vpliva tudi na izboljšanje požarne varnosti, saj omogoča hitrejši dostop gasilcev do oddaljenih predelov gozda. V imenu društva lastnikov gozdov bi se rad zahvalil vsem, ki so prispevali k izgradnji nove gozdne ceste, saj ta predstavlja tudi korak naprej v trajnostnem in učinkovitem upravljanju naših gozdov,« je povedal tajnik Društva lastnikov gozdov ob Kolpi in Lahinji Alojz Puhek.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava