kronika

FOTO: Dvakrat trčili osebni vozili; močan veter razkril streho

17.8.2024 | 18:20 | R. N.

Ob 8.04 so posredovali gasilci PGE Krško v naselju Obrežje, občina Brežice, kjer je prišlo do trka dveh osebnih vozil. Gasilci so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, odklopili akumulatorja in počistili cestišče z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP Brežice so štiri poškodovane osebe oskrbeli in jih prepeljali v SB Brežice, so sporočili z brežiškega regijskega centra za obveščanje. 

Jutranja prometna nesreča v naselju obrežje. (Foto: PGE Krško)

Jutranja prometna nesreča v naselju obrežje. (Foto: PGE Krško)

Ob 8.56 sta na cesti Novo mesto-Metlika pred odcepom za Vinjo vas, občina Novo mesto, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih oseb in policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, pa so sporočili z novomeškega regijskega centra za obveščanje.

Drevesi padli na most

Popoldansko neurje z močnim vetrom je okoli 15.04 je podrlo dve drevesi na cestišče in deloma na most pri naselju Šmihel pri Žužemberku. Eno drevo pa je padlo na cestišče pri gasilskem domu v Šmihelu pri Žužemberku. Gasilci PGD Šmihel pri Žužemberku so drevesa razžagali in odstranili. Pri odstranjevanju je pomagal tudi delavec CGP Novo mesto. V naselju Drašča vas je močan veter razkril šest streh gospodarskih objektov in na enem stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Žužemberk so okoli 300 kvadratnih metrov skupne površine streh pokrili s strešniki.

Močan veter razkril streho

Ob 15.28 je v naselju Malenska vas, občina Mirna Peč, pa je močan veter razkril streho gospodarskega objekta. Gasilci PGD Mirna Peč so razkrito streho, na površini okoli 250 kvadratnih metrov, s pomočjo vaščanov, prekrili s strešniki, so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava