bela krajina

Skupaj za boljši jutri

15.8.2024 | 12:45 | M. Glavonjić

Tanča Gora - Spomladi leta 2022 so se v treh vaseh – Tanča Gora, Kvasice in Dragovanja vas, ki so bile do takrat del Krajevne skupnosti Dragatuš – z voljo ljudstva odločili, da kot štirinajsto v Občini Črnomelj ustanovijo KS Tanča Gora. Skupaj imajo okoli 400 prebivalcev. Pri tem so na večkratnih zborih krajanov, kar je bila pravna podlaga za podporo v občinskem svetu julija istega leta, tehtno utemeljili razloge za svojo samostojnost. Le tovornjak ali dva peska letno, kolikor so do takrat dobivali od Krajevne skupnosti (KS) Dragatuš, ali kakšna luč na obcestnem stebru je bila res pesek v oči za sicer povezovalne vaščane, ki nikoli niso dvomili, da bi tudi z majhnim denarnim vložkom lahko naredili veliko več za kraj.

Obnova vaške ceste je še posebej združila ljudi.

Obnova vaške ceste je še posebej združila ljudi.

»In smo,« je na dveletno prehojeno pot več kot ponosen dejal Aleš Kuretič, predsednik Sveta KS Tanča Gora, in dodal, da so nekaj stvari na novo zastavili, če bi občina dodala še kaj več sredstev za delovanje, pa bi bilo postorjenega še več. »Sicer pa ima zdaj Tanča Gora uradnega sogovorca z občino. Krajani se obračajo na nas, mi pa njihove težave in predloge najprej poskušamo rešiti sami, pri tem smo bolj ali manj uspešni, če nam ne gre, pa jih posredujemo na lokalno skupnost,« je utečeno prakso tudi kot pridobitev poudaril dejavni predsednik.

Zgled, kako lahko z medsebojnim sodelovanjem in s trdno voljo dosežemo velike stvari – Lani popravili cesto, letos bodo zgradili športno igrišče – Prostovoljni prispevki

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava