dolenjska

Mag. Nataša Šterk nova direktorica OU občine Šentjernej

27.7.2024 | 10:00 | L. Markelj

Šentjernej - Med kadrovskimi spremembami v zadnjem obdobju v občinski upravi Občine Šentjernej je gotovo pomembnejša nova direktorica. To je postala mag. Nataša Šterk, univ. diplomirana pravnica, ki je ob delu opravila še znanstveni magisterij na Fakulteti za upravo v Ljubljani.

Mag. Nataša Šterk, Šentjernejčanka po rodu, je nedavno prevzela vodenje OU Občine Šentjernej. (Foto: L. M.)

Mag. Nataša Šterk, Šentjernejčanka po rodu, je nedavno prevzela vodenje OU Občine Šentjernej. (Foto: L. M.)

Za direktorico občinske uprave je prišla z enakega delovnega mesta na Občini Dolenjske Toplice, kjer je bila zaposlena zadnjih pet let.

»Težko sem se odločila, a ker se je pokazala priložnost in ker imam rada nove izzive, vsako novo delovno mesto pa zagotovo prinaša nov elan, ki je potreben za delo, prihajam v šentjernejsko občino,« pove Nataša Šterk iz Novem mestu.

Po rodu je domačinka, kar je gotovo tudi neka prednost, saj šentjernejsko okolje dobro pozna. Izvira iz Tolstega Vrha.

Kot mlada pravnica je Šterkova začela na kmetijskem ministrstvu, v kabinetu ministra, pripravljala je vladna gradiva, delovala je tudi na oddelku za pripravo predpisov itd. Po petih letih je sledila zaposlitev na Upravni enoti Novo mesto, kjer je bila nekaj časa na oddelku za okolje in prostor, nato je vodila kadrovsko poslovanje. Z občinske uprave Dolenjskega Toplice pa se je zdaj preselila v Šentjernej.

Več o razlogih in kakšni so prvi vtisi na novem delovnem mestu pa v prihodnji številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava