namig za premik

Filmski teden Evrope - Prvi moški, grad Grm

13.7.2024 | 21:00

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega centra Novo mesto, tudi letos pripravlja zdaj že tradicionalen ter med obiskovalci vse bolj priljubljen in prepoznaven Filmski teden Evrope.

Med 11. in 13. julijem vas vabijo na BREZPLAČEN ogled evropske filmske produkcije na idilični lokaciji novomeškega gradu Grm, kjer bodo na ogled trije celovečerni filmi.

Četrtek, 11. 7. 2024, ob 21.00 / DOBRI ŠEF/El buen patrón

Petek, 12. 7. 2024, ob 21.00 / GEPACK

Sobota, 13. 7. 2024, ob 21.00 / PRAVI MOŠKI/Ich bin dein Mensch

V četrtek, 11. julija, bo na sporedu film Dobri šef (El buen patrón). Zgodba izpostavlja šefa, ki pred pomembnim inšpekcijskim pregledom skuša ohraniti popolno ravnovesje v svoji tovarni. Ko odpuščeni delavec Jose začne maščevalni pohod, da bi uničil njegove načrte za prestižno nagrado, se napetost nevarno stopnjuje.

Dan pozneje bo na vrsti slovenski film Gepack, ki pripoveduje zgodbo o vznemirljivi pustolovščini, ko se štirim prijateljem

običajna pot na morje obrne na glavo, saj ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik.

Zadnji filmski večer pod zvezdami, v soboto, 13. julija, pa obiskovalce čaka še Pravi moški (Ich bin dein Mensch). Film govori o Almi, znanstvenici, ki se, da bi pridobila denar za raziskave, odloči tri tedne živeti s humanoidnim robotom Tomom, ki je zasnovan tako, da bi postal njen popoln življenjski partner.

Svoj sedež za ogled filmov obiskovalci rezervirajo prek spletnega obrazca

https://forms.office.com/e/Cq9Erkxxa5 ali na europe.direct@rc-nm.si. V primeru slabega vremena vas o podrobnostih obvestimo na prijavni mail.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Po vsej Sloveniji bodo na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi tudi filmi, ki so bili v preteklosti finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami. Dogodek delno financira Evropska unija in ga podpira tudi Mestna občina Novo mesto.

Se vidimo pod zvezdami! Prikaži manj

‹ nazaj