namig za premik

32. Kresna noč v Mokronogu: Noč kot pravljica, KD

21.6.2024 | 19:00

Kulturni dom Mokronog

Organizator: JSKD OI Trebnje in TD Mokronog

Nekoč je bila noč kot pravljica. Ravno prav zanimiva, da bi lahko bila resnična. A kresna noč ima svojo moč, zato bo nočna pravljica lahko spet oživela.

Tradicionalna prireditev Kresna noč v Mokronogu namreč spet prinaša edinstveni kulturni program, poimenovan Noč kot pravljica. Magičnost kresne noči bodo v kulturnem domu soustvarjali dramska igralka Ana Pavlin, lutkarica Polonca Bartolj in škrat Mokronožec, glasbenika Tilen Artač in Klemen Bračko, performerka in glasbenica Zvezdana Novaković, plesalec Žigan Krajnčan, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, Plesni krožek OŠ Veliki Gaber z mentorico Tanjo Korošec in Mažorete Trebelno. Scenarij je pripravil Luka Bregar, edinstveni dogodek pa bo režiral Marko Plantan.

Ob kresni noči bo zaživel tudi prireditveni prostor pri gasilskem domu Mokronog. Organizatorji so pripravili pester otroški program – ustvarjalne delavnice, poslikave obraza in napihljiv grad, pridružil se jim bo čarodej Mare Čare. V Mokronogu bodo prižgali tudi kres, za zabavo bo poskrbel ansambel Nemir, manjkal ne bo niti srečelov.

32. Kresna noč, bo v Mokronogu v petek, 21. junija 2024. Kulturni program bo v Kulturnem domu Mokronog ob 19. uri, dogajanje pa se bo nadaljevalo pri gasilskem domu z bogatimi zabavnimi vsebinami. Prireditev pripravljajo Turistično društvo Mokronog, PGD Mokronog in JSKD OI Trebnje, omogoča pa jo Občina Mokronog – Trebelno.

Psssst! Slišite šepet preteklosti? Nekoč je bila noč kot pravljica …

‹ nazaj