namig za premik

33. Prireditev ''Iz trebanjskega koša''

15.6.2024 | 09:00

Program prireditve v soboto, 15. 6. 2024

9.00 – Plesni in pevski vrtiljak | Začnite dan s prikupnimi nastopi lokalnih plesnih in pevskih skupin, ki bodo poskrbele za pravo vzdušje že od jutra.

10.00 – Predstava Repki (Trkaj) | Otroci bodo uživali v predstavi Repki priljubljenega slovenskega glasbenika Trkaja.

11.00 – Likovna ustvarjalnica z Majo Kastelic in Marto Bartolj. | V dopoldanskem času boste imeli priložnost, da ustvarjate s svetovno znanima in večkrat nagrajenima ilustratorkama iz občine Trebnje.

Cvetlična, kmečka in rokodelska tržnica | Dopoldan bo na voljo obogatena sobotna tržnica, kjer boste lahko kupili sveže, lokalne in tradicionalne izdelke naših pridnih ponudnikov. Poleg pekovski in mesnih izdelkov bo ponujala tudi rokodelske, mlečne izdelke, sadje, knjige in cvetlični kotiček.

17.45 – Gasilska parada ob 140-letnici PGD Trebnje | Pridružite se nam ob praznovanju pomembne obletnice Prostovoljnega gasilskega društva Trebnje z veličastno parado gasilcev in gasilskih vozil.

18.30 – Preplet pesmi in plesa | Uživajte v čudovitem prepletu pesmi in plesa društev iz trebanjske občine.

20.30 – Čas za ples in zabavo | Večer bo poskrbel za nepozabno zabavo z nastopi glasbenih skupin Kvatropirci, Victory in Drugi vagon. Pridite in zaplešite z nami!

Spremljevalni program

Ustvarjalnice za otroke: Ustvarjalne delavnice, kjer bodo otroci lahko pokazali svojo domišljijo in spretnosti. Preizkusili se bodo lahko v izdelovanju origamijev, kronic, likovnih izdelkov in se prepustili poslikavi obraza.

Spoznajte turistične destinacije občine Trebnje, ki vas vabijo na Frušt’k na dekci, stojnice Domače, sveže, tradicionalno in delavnico Zdravo z naravo.

Ne zamudite tega čudovitega dneva, ki bo združil okuse, kulturo in zabavo v središču Trebnjega. Vabljeni, da se pridružite in ustvarite nepozabne spomine!

Program prireditve v nedeljo, 16. 6. 2024

9.00 Start rekreativnega 16. kolesarskega maratona Trimo

12.00 Ogled kolesarjev na jubilejni 30. dirki Po Sloveniji.

Vabljeni k navijanju!

‹ nazaj