kultura

Kako duhovni so bili na novomeškem knežjem dvoru

8.6.2024 | 11:30 | I. V.

Novo mesto - Dolenjski muzej bo danes popoldne na Glavnem trgu v Novem mestu pripravil že tradicionalni 9. Praznik situl oziroma festival železnodobnega življenja in kulinarike.

Prizor s 7. Praznika situl leta 2022 (Foto: I. Vidmar)

Prizor s 7. Praznika situl leta 2022 (Foto: I. Vidmar)

Začelo se bo ob 17. uri s prazgodovinsko tržnico, ponudbo jedi, pripravljenih na prazgodovinski način iz surovin, ki so jih imeli v svojem času na voljo naši železnodobni predniki, in delavnicami za otroke in odrasle. Ob 20. uri bo na vrsti predstava, s katero bodo predstavili duhovno življenje na knežjem dvoru, ob pol desetih bo koncert skupine Beer Belly, ki bo igrala staroveško glasbo, ob 22. uri pa si lahko v Dolenjskem muzeju pod vodstvom arheologa ogledate razstavo situlske umetnosti.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24d nazajOceniJožko 
Brez (uradno) da bi bilo karkoli zapisanega iz tistih časov, se ve pripravo jedi na prazgodovinski način. Celo za surovine se ve kakšne naj bi bile. Pa duhovno življenje na knežjem dvoru. Ponovno - uradno ni ničesar zapisanega ! Vsaj tako zagotavlja pristojni. Lahko ga vprašate, kako je to mogoče. Zaključek o vsem tem, je prepuščen vsakemu posamezniku ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava