dolenjska

Ob strugi Težke vode se nadaljuje gradnja večnamenske poti

6.2.2024 | 09:30 | M. K.

Foto: MO Novo mesto

Foto: MO Novo mesto

Ob strugi Težke vode se nadaljuje gradnja večnamenske poti

Novo mesto - V Mestni občini Novo mesto načrtujejo drugo fazo urejanja večnamenske poti ob strugi Težke vode. Pogodbo o tem sta včeraj podpisala župan Gregor Macedoni in predstavnik na javnem razpisu izbranega podjetja Kostak Miljenko Muha.

Lani je občina uredila prvo etapo poti. Jedro Novega mesta preko novozgrajene Julijine brvi povezuje z mostičem na Lebanovi ulici. Od tam naprej nameravajo zdaj urediti novih 350 metrov poti in jo navezati na državno cesto v Šmihelu. Nato je predvidena še tretja etapa ob sami šmihelski cesti vse do Mordaxovega sprehajališča.

Dela v drugi etapi urejanja večnamenske poti nameravajo zaključiti do konca poletja, potrebna sredstva v višini nekaj manj kot 370.000 evrov pa bo zagotovila Mestna občina Novo mesto. Poleg poti bodo uredili tudi kanalizacijo in razsvetljavo, so sporočili z občine.

Kot je ob podpisu pogodbe povedal župan, ima Novo mesto mnogo naravnih danosti, ena izmed njih je tudi potok Težka voda. Ko bo projekt končan, bo njegovo strugo spremljala osvetljena večnamenska pot v dolžini 1100 metrov, s tem pa bo mesto dobilo na novo osmišljen prostor med Kandijsko cesto in državno cesto v Šmihelu, njegove besede povzemajo na občini.

‹ nazaj

Komentarji (4)

6.2.2024—   (6) (6)Ocenimiha 
o seveda, ribice in žabice rabijo razsvetljavo... Kako lepo da se skrbi za trajnostno mobilnost v mestu. Bomo še bolj mobilni.
6.2.2024–2 (3) (5)Ocenijastreb1 
že brvi noben ne koristi pa bo take potke
9.2.2024—   (1) (1)OceniMarian 
Pohvalno, da se končno uredi nujni manjkajoči del! Mogoče mi je na prvi pogled edino cena kar zasoljena pri 500EUR+ za m2... kakorkoli, naj čim prej začne služit namenu.
9.2.2024–1 (0) (1)Ocenimiha 
Kaki so pa še kaj drugi projekti, te odlične ekipe? A bo še kej kaka potka? Kako kaže asfaltiranju kolesarke čez Ragov log? kdaj se bomo lahko peljali? Kdaj bo kolesarka steza v Stopiče? je še kak večji projekt na sceni?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava