kronika

Vdrli k spečemu moškemu, ga pretepli in oropali - dva so že ujeli, tudi 15-letnika

12.7.2023 | 10:35 | M. K.

Vdrli k spečemu moškemu, ga pretepli in oropali - dva so že ujeli, tudi 15-letnika

Trije neznanci so v noči na petek na območju Rakovnika pri Šentrupertu vdrli v del hiše, kjer je spal sostanovalec moškega, s katerim so se družili tisti večer. Pretepli so ga in okradli, nato pa pobegnili z osebnim avtomobilom, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po ugotovitvah policije se je moški iz območja Rakovnika pri Šentrupertu na območju Trebnjega in Brežic družil s tremi neznanci. Nato so skupaj odšli na njegov dom, kjer prebiva s sostanovalcem.

Neznanci so na silo vstopili v del hiše, kjer je spal sostanovalec, ga pretepli s kovinsko cevjo, palico in drugimi predmeti ter zahtevali, da jim izroči denar. Ukradli so mu mobilni telefon in torbo z denarnico, osebnimi dokumenti in bančnimi karticami ter pobegnili z avtomobilom.

Odkrili so ju po naključju med kontrolo prometa

Policistka PP Trebnje je nato med petkovo kontrolo prometa v Trebnjem ustavila voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic, v vozilu pa sta bila voznik, 31-letnik iz Ponikev, in sopotnik, 15-letnik iz naselja Vejar. Vozniku je zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov izdala plačilni nalog.

Ugotovljeno pa je bilo, da gre dejansko za osumljenca nočnega ropa, zato so policisti obema odvzeli prostost in ju pridržali. Pridobili so odredbo sodišča in opravili preiskavo vozila, v katerem so našli in zasegli ukraden mobilni telefon. Zoper 31-letnega in 15-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava