dolenjska

Ravnateljica OŠ Šmarjeta odstopila

27.6.2023 | 18:55 | B. B.

Nevenka Lahne (Foto: arhiv DL)

Nevenka Lahne (Foto: arhiv DL)

Šmarjeta - Svet Osnovne šole Šmarjeta se je 21. junija sestal na izredni seji, na kateri je obravnaval ukrepe, ki so bili sprejeti za zaščito žrtve in ostalih učencev na OŠ Šmarjeta v zvezi z domnevnim primerom spolnega nadlegovanja, o katerem smo pred dvema tednoma poročali v Dolenjskem listu. Člani sveta so se strinjali, da ne želijo sprejemati odločitev glede predlogov inšpektorata na podlagi medijskih poročanj, in sklenili, da bodo o tem odločali po pravnomočnem zaključku inšpekcijskega nadzora. Kljub temu je ravnateljica Nevenka Lahne na seji podala odstop s funkcije.

‹ nazaj

Komentarji (4)

27.6.2023 1 (14) (13)OceniIvan 
Odstopila zaradi nedokazanih babjih čenč! Nevenka je ravnateljica na mestu, ki je poskrbela, da se je OŠ Šmarjeta iz vaške šole razvila v eno boljših šol, ki se lahko po opremljenosti, aktivnostih, učiteljih in rezultatih primerja z vsako mestno šolo.
28.6.2023–3 (4) (7)OceniđiDo moVa 
Ivan a če je opremila šolo potem lahko pometajo pod preprogo spolne zlorabe?Ravnateljica bi bila na mestu ,če bi reagirala ne pa ščitila zlorabo ,to kar je ona opremila je njeno delo in ji ne daje pravice da ne reagira ali ščiti na takšno al drugačno zlorabo ona ali svet je odgovren ščititi v prvi vrsti otroke .moralna odgovornost zaščita otrok je na prvem mestu saj je ona odgovorna za te otroke.Je treba malo ločit nekatere stvari,sej zato pa je tako ker se gleda tako površno in se ocenjuje ljudi po tem koliko je materijalno doprinesel ne pa koliko je človek ČLOVEK, Obleka ne naredi človeka ,obleko naredi Človek že od pamtiveka.mali kraj pa se ščitijo čeprav za ceno otrok.Žalostno je ,da je tako.
29.6.2023 7 (8) (1)Ocenimiha 
Jezus Marija, dajte kaj narediti v zvezi s slovnico. Zgornji zapis je grozen. Dajte prosim obnoviti znanje iz tega področja.
1.7.2023OceniIvan 
Se strinjam Miha. Žal se takšni, ki jim niti osnovna šola ni šla dobro, čutijo najbolj poklicane komentirati stvari, ki se jih ne tičejo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava