kronika

Čez mejo s skoraj sedmimi kilogrami marihuane

20.11.2014 | 09:30 | M. M.

Foto: : Finančna uprava RS

Foto: : Finančna uprava RS

Obrežje - Mobilna enota Carinskega urada Brežice je minuli petek med kontrolo na avtocesti A2 na Obrežju ustavila osebno vozilo Volkswagen Sharan s srbsko registracijo, ki ga je vozil 57-letni državljan Republike Srbije. Finančni preiskovalci so pri pregledu vozila pod armaturno ploščo našli paket, oblepljen z rjavim lepilnim trakom, v katerem so bili posušeni rastlinski delci, danes sporočajo s Finančne uprave.

V nadaljnji preiskavi so skupaj s policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto na podlagi odredbe sodišča opravili pregled vozila. Pod armaturno ploščo so našli skupaj 20 paketov, težkih 6,8 kilograma. Preliminarni test je nakazal, da gre za prepovedano drogo marihuano.

57-letnega osumljenca so novomeški kriminalisti pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli na okrožno sodišče v Krškem zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava