mladi dopisnik

Tradicionalna slovenska hrana

21.11.2013 | 11:05 | Učenci 2.A in 2.B razreda z učiteljicama Ireno in Andrejo

Tradicionalna slovenska hrana

Otočec - V tednu slovenske tradicionalne hrane smo učenci 2. razredov osnovne šole Otočec povabili k sodelovanju starše in stare starše. Z njihovo pomočjo smo pripravili tradicionalno jed ali sladico. V razredu smo jed predstavili, povedali smo, kako se imenuje in iz katerih sestavin je narejena.

Nato je sledila pokušina tradicionalnih slovenskih dobrot. Na mizi so bile orehove potice, šarklji, različne vrste kruha, praznična kita, orehovi štrukeljčki, gibanica, buhteljni, miške, žganci, zelje, ocvirki,… Njami… Vse je bilo naravnost odlično!!!

V jedilnici šole smo pripravili razstavo. Zbrali smo recepte tradicionalnih slovenskih jedi in oblikovali razredno kuharico. Naredili smo tudi plakat. Staršem in starim staršem se zahvaljujemo za pomoč.

‹ nazaj

Galerija (6)

DSC_0659
DSC_0664
DSC_0669
DSC_0675
DSC_0676
DSC_0679

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava