namig za premik

Dnevi svetovanja za znanje - predavanje ''Življenje z izgubo sluha'', ZIK

18.9.2024 | 10:00

Dnevi svetovanja za znanje bodo letos potekali od 18. do 20. septembra 2024. ZIK Črnomelj v sodelovanju s partnerji vabi k obisku dogodkov.

V sredo, 18. 9. 2024, bo v prostorih Ljudske univerze ZIK Črnomelj potekalo predavanje z naslovom Življenje z izgubo sluha. Predsednik Društva oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine Vladimir Katelec in strokovna delavka Geni Močnik bosta predstavila delovanje društva, tehnične pripomočke za gluhe in naglušne, komunikacijo z gluho osebo, kako do prvega slušnega aparata in pravice gluhih in naglušnih. Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto bo v večnamenskem objektu na Osojniku predstavila projekt »Verige eko zelišč od Dolenjske do Krasa«, dosežene rezultate in možnosti izobraževanja na temo zeliščarstva.

V četrtek, 19. 9. 2024, bo potekal Dan za zeleno znanje. V prostorih Ljudske univerze ZIK Črnomelj bo potekalo predavanje za delodajalce na temo zakonskih obveznostih, ki jih je potrebno upoštevati na območjih z več radona. Predavanje bo izvedla Selma Fijuljanin iz Urada za varstvo pred sevanji. V sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, KE Črnomelj, Gobarskim društvom Bela krajina, Zvezo lovskih družin Bela krajina, Športno kinološkim društvom Bela krajina in Šolo zdravja Črnomelj bo organiziran dogodek za promocijo gibanja, ohranjanja narave, skrbi za živali in spoznavanja rastlin. Dogodek bo potekal na trim stezi na Vražjem kamnu pri Črnomlju in bo izveden kot obeležitev Dneva za zeleno znanje.

V petek, 20. 9. 2024, bo v sodelovanju z Društvom diabetikov Metlika, v prostorih Ljudske knjižnice Metlika, organizirana delavnica uporabe portala zVEM, ki omogoča varen spletni dostop do storitev eZdravja. Pridobitev in registracijo digitalnega potrdila smsPASS, ki omogoča uporabo portala zVEM, bomo izvedli v četrtek, 19. septembra 2024, ob 9.00 na Upravni enoti Metlika. S stojnico znanja bomo sodelovali na dogodku "Igraj se v mestu – dan brez avtomobila", kjer bodo udeleženci pridobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi z izobraževanjem odraslih in kariernim razvojem.

‹ nazaj