namig za premik

Planinski pohod: Loško-zbelovska planinska pot, zbor pri OŠ Bršljin

15.9.2024 | 06:00

Nedelja 15. september 2024

Planinsko društvo Loče nas vabi na tradicionalni, že 25 pohod po Loško – Zbelovski poti, ki nas bo vodila med kraji ter kulturnimi in naravnimi znamenitostmi KS Loče in KS Zbelovo. Naše akcije podpira Mestna občina Novo mesto.

ODHOD:

Dobimo se pri OŠ Bršljin ob 6. uri, od koder se bomo odpeljali v Loče.

TURA:

Z zbirnega mesta pred turistično kmetijo Lopan se bomo podali na markirano pot, ki je kar razgibana. Na poti bo nekaj krajših vzponov in spustov, ravno ti vzponi pa nam ponujajo zelo lepe razglede na Pohorje, Dravinjsko dolino, Dravsko polje, Celjsko kotlino, Zasavsko hribovje, vse do Medvednice na Hrvaškem. Pot je krožna, kar pomeni, da bo tudi cilj pri turistični kmetiji Lopan. Za premagovanje 27 kilometrov dolge poti bomo predvidoma potrebovali 6 ur hoje.

Trudimo se, da v naravi ne delamo škode (trganje rož, lomljenje vej…) in ne povzročamo hrupa. Odpadke odnesimo s sabo v dolino.

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v nedeljo v poznih popoldanskih urah.

OPREMA:

Oprema naj bo primerna vremenu. Priporočam visoke pohodne čevlje in pohodniške palice. Ne pozabite na zaščito proti soncu, rezervno majico.

HRANA:

Nekaj malice in pijače za čez dan imejte s sabo. Na startu pohoda lahko pohodniki naročite in plačate golaž, ki ga dobite na cilju poti na TK Lopan. Ob plačilu prejmete blok , ki ga je treba izkoristiti do 17,00 ure. Cena golaža je 6,00 EUR. Na turističnih kmetijah ob poti si lahko privoščite tudi razne druge dobrote (domači narezki, potice, domače vino itn.).

CENA:

Strošek prevoza in startnine za odrasle bo 30 €.

PRIJAVE:

Za koordinacijo, prijave in informacije bo poskrbel Aleš Krevs do petka 13.9.2024 na: 040 431 481 ali akrevs@gmail.com .

VODENJE:

Za izvedbo bodo poskrbeli prijatelji v Planinskem Društvu Loče, ki so tudi skrbniki poti.

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Martin Luzar.

PLANINSKI POZDRAV in NASVIDENJE 15. SEPTEMBRA 2024.

Lep planinski pozdrav,

PDNM

‹ nazaj