kronika

Požar v Kanižarici, motorist v kandelaber, počilo pri Lokvah

8.9.2024 | 08:25 | B. B,

Požar v Kanižarici, motorist v kandelaber, počilo pri Lokvah

Ponoči ob 0.50 je v naselju Kanižarica, občina Črnomelj, gorel stanovanjski objekt. Gasilci PGD Črnomelj so pogasili pol lesen in pol zidan objekt velikosti osem krat šest metrov, ki je bil v požaru uničen. Požarišče so pregledali s termovizijsko kamero ter prebivalcem odsvetovali bivanje. Dežurni delavec Elektra Ljubljana je odklopil elektriko.

Motorist v drog

Včeraj ob 17.58 se je motorist v Spodnji Pohanci, občina Brežice, zaletel v drog javne razsvetljave. Gasilci PGE Krško so mu na kraju nudili prvo pomoč, pomagali reševalcem NMP Brežice pri prenosu poškodovanca, očistili cestišče in usmerjali promet do prihoda policije. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UC Brežice, od tam pa s helikopterjem SV in ekipe HNMP v UKC Ljubljana.

V betonsko ograjo

Okoli 16. ure je v Gabrjah pri Stični voznik motornega kolesa zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trči v betonsko ograjo. Pri tem se je huje poškodoval, reševalci so ga odpeljali v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. V postopku mu je bil odrejen strokovni pregled, policisti pa vodijo prekrškovni postopek.

Iz druge svetovne vojne

Včeraj ob 8.41 je pri naselju Groblje, občina Novo mesto, občan našel nevarne najdbe iz 2. svetovne vojne. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi iz Dolenjske, Gorenjske in Ljubljanske regije so odstranili in na varnem mestu uničili minometno mino kalibra 50, dve ročni bombi, 31 kosov pehotnega streliva, protioklepni naboj in vžigalnik.

Trčila pri Lokvah

Včeraj ob 10.41 sta pri naselju Lokve, občina Črnomelj, trčili dve vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so jo oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in očistili cestišče ter nudili pomoč vlečni službi in policistom pri urejanju prometa.

Zapora ceste

Občina Kostanjevica na Krki obvešča o popolni zapori lokalne ceste Grad-Orehovec in Kostanjevica-Vodenice-Ban danes med 10.00 in 11.30 zaradi tradicionalnega Kostanjeviškega teka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava