namig za premik

Ulični festival Okusi Posavja, CKŽ

6.9.2024 | 17:00

17.00 – 23.30 Ponudba vina in hrane posavskih vinarjev in gostincev

19.30 – 21.30 nastop Pulzz

Ulični festival Okusi Posavja v starem mestnem jedru Krškega

V okviru jesenskih dogodkov se bo tudi letos že sedmič odvijal Ulični festival Okusi Posavja! Pridružite se nam v petek, 6.9.2024, od 17.00 ure dalje v starem mestnem jedru Krškega (peš cona pri CPT-ju).

Le najboljše surovine, fina vina in odlični gostitelji bodo tudi letos pod sloganom SVEŽE - OKUSNO - LOKALNO zaznamovali najbolj okusni mesec v Posavju. Preprosto fino na krožniku in v kozarcu iz blagovne znamke Okusi Posavja!

Okušali boste lahko 'preprosto fino' na krožniku in v kozarcu iz blagovne znamke Okusi Posavja! Pričakujejo vas: Gostišče Jež, Turistična kmetija pri Martinovih, Gostilna Kunst, Gostilna Repovž, Slaščičarna sladka zapeljivost, Vinarstvo Kerin, Klet Krško, Huba Martinčič, Albiana, Kunej vino & čokolada, Penine Istenič, Vina Dular, Pivovarna Reset.

Program dogodka:

17.00 - 23.30: Ponudba gostincev, vinarjev, pivovarjev iz blagovne znamke Okusi Posavja
                          Hrana in pijača se plačuje z boni, ki bodo na voljo na dveh blagajnah

18.30 - 19.30: Nastop Big Band Krško iz Studia 44

20.00 -  22.00: Nastop skupine Pulzz


Parkirišča so na voljo brezplačno na ulici CKŽ, na dvo-nivojskem parkirišču v Zatonu (5 min hoje do prizorišča) ter parkirišče pri stavbi Mestne občine Krško (5 min hoje do prizorišča).


Tudi tokrat trajnostno in s čim manj odpadki!

Kako nam bo to uspelo?

Kozarci bodo na voljo po sistemu kavcije (5€), ki so vračljivi na blagajni do 24.00. Lahko pa prinesete svoj kozarec iz preteklega festivala.

Na prireditvenem prostoru bo na voljo tekoča voda, zato prinesite  svoje lončke in kozarce.

Obiskovalce naprošamo za dosledno ločevanje odpadkov na ekoloških otokih.

Program dogodka je organiziran na način, da ustvarja čim manj odpadkov - povratni stekleni in plastični kozarci, kompostabilni pribor za hrano.

Zakaj se moramo ukvarjati z odpadki?

Po podatkih v povprečju vsak obiskovalec prireditev ustvari več kot kilogram odpadkov na dan. Večinoma odpadki na prireditvah niso ločeno zbrani, kar pomeni, da niti predpogoj za reciklažo ni dosežen. V Krškem želimo narediti korak naprej in poleg reciklaže poskrbeti še za preprečevanje nastajanja odpadkov.

Zavedamo se, da je okolje stvar vseh nas, zato želimo postati zgled tako za udeležence kot druge festivalske organizatorje. Hvala, ker nam boste pri izpolnjevanju zaveze in ciljev pomagali tudi vi!

#Kostak
#pijmovodoizpipe
#Manjplastike,Večtrajnosti
#OkusiPosavja
#uličnifestivalokusiPosavja
#Zelenashemaslovenskegaturizma
#DruštvoEkologibrezmeja
#prireditevposmerinicahZeroWaste

Vir: CPT Krško

‹ nazaj