dolenjska

Zasijal v barvah in likih Govorečega Toma in prijateljev

5.9.2024 | 14:30 | M. Ž.

Dolenjske Toplice - V Taboru Mojca Društva prijateljev mladine Mojca v Dolenjskih Toplicah je bilo včeraj nadvse živahno. Tabor tokrat ni napolnil otroški živ žav, ampak okoli 70 zaposlenih iz Ekipe2, slovenskega studia globalnega podjetja Outfit7.

Tabor Mojca so zaposleni iz Ekipe2, slovenskega studia globalnega podjetja Outfit7, odeli v žive barve.

Tabor Mojca so zaposleni iz Ekipe2, slovenskega studia globalnega podjetja Outfit7, odeli v žive barve.

Ti so četrto leto zapored izpeljali prostovoljsko akcijo kot del programa Giving back oz. vračamo v skupnost, v okviru katerega podjetje že vrsto let izvaja programe učenja, pomaga ob naravnih katastrofah ter gradijo oz. prenavljajo igrišča za otroke iz socialno ogroženih družin v državah, kjer so prisotni s svojimi studii. Med prostovoljci, ki so poprijeli za delo, je bil tudi generalni direktor Ekipe2 Jernej Česen, ki je izpostavil: »V našem podjetju si prizadevamo za pomoč družinam in otrokom v stiski ter za širjenje nasmeha in veselja na obraze ljudi po vsem svetu. To uresničujemo skozi naše igre, risanke, igrače in tudi projekte, kot je ta danes. Tako med ljudmi nismo prisotni le v digitalnem, temveč tudi v fizičnem svetu.«

Z leve: predsednik DPM Mojca Zlatko Avbar in generalni direktor Ekipe2 Jernej Česen

Z leve: predsednik DPM Mojca Zlatko Avbar in generalni direktor Ekipe2 Jernej Česen

Doslej so v Sloveniji moči dvakrat združili za mladinsko letovišče Debeli rtič, lani se odpravili v Vilo Šumico v Kranjsko goro, tokrat pa, kot že zapisano, v Tabor Mojca. Pred začetkom poletja so poskrbeli za nova igrala, sredi tabora kraljuje veliko leseno igralo v obliki piratske ladje, ki je bila izbrana z mislijo na njihovo novo igrico Hank in njegov otok doživetij ter je nudila obilo zabave že med sezono. Zdaj pa so na novo prebarvali hiške, v katerih spijo otroci, obnovili in prebarvali taborni krog, klopi in mize in amfiteater, postavili lokostrelsko postajo ter vse skupaj obogatili še z glavnimi junaki Govorečega Toma in prijateljev.

Nova kuhinja zadetek v polno

Nad vsem, kar se je dogajalo v Taboru Mojca, je bil navdušen predsednik društva prijateljev mladine Zlatko Avbar, predvsem pa je bil zadovoljen, da je pobuda prišla od podjetja samega, ko so zasledili, kaj vse in koliko delajo. Med novostmi letošnjega leta je tudi nova kuhinja, doslej so namreč imeli delilni pult. »Sodeč po mnenju otrok, ki so v preteklosti že bili v našem taboru, smo zadeli v polno. Hrana je bila odlična, otroci so našemu kuharju v zahvalo naredili celo plakat in narisali risbice,« je dodal.

Skupina slika vseh udeležecev akcije (Foto: Outfit7-Ekipa2)

Skupina slika vseh udeležecev akcije (Foto: Outfit7-Ekipa2)

Sezona, večina poteka julija in avgusta, je praktično pri koncu. Nekaj skupin sicer imajo tudi v juniju, v septembru pa bodo prišle še skupine šole v naravi. »Kljub temu, da letos nismo imeli toliko otrok preko zdravstvenega zavarovanja, kot smo pričakovali, je naš tabor obiskalo približno 1.400 otrok iz vse Slovenije, del preko naših programov, del preko gostujočih programov. Pred kratkim smo prvič imeli 130 otrok in 30 njihovih mentorjev gasilskih društev iz Občine Šentjernej. Potrditev, da so se pri nas imeli lepo in da so bili z našimi uslugami zadovoljni, je, da so se že priporočili za naprej,« je povedal Avbar in še dodal, da ga še posebno veseli, da je med prostovoljci, ki kot mentorji med poletjem delajo v taboru, kar nekaj tistih, ki so kot otroci prihajali v tabor.

Tabor Mojca je včeraj obiskala tudi Anja Vogrič iz krovne organizacije, Zveze prijateljev mladine Slovenije. »Ta korporativna prostovoljstva, ko podjetja poiščejo in želijo s svojim delom prispevati v skupnost, so za nas izjemnega pomena, saj imajo otroci potem več možnosti igre, razvoja … Zelo smo veseli vseh pobud s strani podjetij,« je poudarila.

‹ nazaj

Galerija (21)

tabor mojca02
tabor mojca04
tabor mojca05
tabor mojca07
tabor mojca08
tabor mojca09
tabor mojca10
tabor mojca12
tabor mojca14
tabor mojca16
tabor mojca19
tabor mojca20
tabor mojca21
tabor mojca22
tabor mojca26
tabor mojca28
tabor mojca30
tabor mojca32
tabor mojca33
tabor mojca34
tabor mojca37

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava