dolenjska

20. Igre prijateljstva na Reki

31.8.2024 | 12:30 | M. K.

Novo mesto - Včeraj se je pod okriljem Zavoda Novo mesto 120-članska delegacija odpravila na Reko na 20. Igre prijateljstva. Na tridnevnem športnem srečanju, ki bo povezalo mlade športnice in športnike iz Slovenije (Novo mesto), Hrvaške (Reka in Osijek) ter Bosne in Hercegovine (Bihać), bo sodelovalo 85 mladih do 16 let iz novomeških športnih klubov, so sporočili iz Zavoda.

Odhod na igre prijateljstva (Foto: Zavod Novo mesto)

Odhod na igre prijateljstva (Foto: Zavod Novo mesto)

»Namen ni samo športno, ampak tudi drugačno druženje ter spoznavanje različnih kultur v različnih državah,« je ob odhodu na Hrvaško povedal Miran Jerman, vodja projekta in v. d. koordinatorja za šport v Zavodu Novo mesto. »Na začetku smo se s klubi skoraj težko uskladili, da so se zainteresirali za igre prijateljstva, sedaj pa je povpraševanje že na začetku leta, kdaj in kje so igre, da jih lahko uvrstijo v svoje načrte.«

»Vsi se veselimo tega dogodka, ko pošiljamo 120 mladih športnikov, trenerjev, spremljevalcev in drugih ljubiteljev športa na Reko, kjer nocoj ob osmih slovesno začenjamo 20. Igre prijateljstva, ki so nekakšna mednarodna olimpijada mladih. Ker so letos jubilejne igre, bo tudi dogodek večji,« pa je izpostavil direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac in dodal, da je vsakršna dejavnost, ki je povezana z druženjem in gibanjem, izrednega pomena, so zapisali v sporočilu za javnost.

Mladi športniki in njihovo spremstvo so nastanjeni v Študentskem naselju Trsat. Sinoči jih je čakalo uradno odprtje iger v Bazenskem kompleksu Kantrida, danes in jutri pa se bodo pomerili v petih disciplinah, in sicer v rokometu, košarki, malem nogometu, odbojki, namiznem tenisu in šahu. V nedeljo popoldne sledi zaključna prireditev s podelitvijo medalj in pokalov.

V dveh desetletjih so na igrah prijateljstva sodelovali mladi iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Italije ter Bosne in Hercegovine. Sodelujoča mesta so se menjavala, vseh 20 let pa je med udeleženci Novo mesto. Igre prijateljstva so v Novem mestu potekale petkrat. Nazadnje so se tu odvile lani, ko so Novomeščani osvojili skupno prvo mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava