šport

Mohorič in Žigart državna prvaka v kronometru

21.6.2024 | 10:40 | STA; M. K.
Foto: FB KZS

Trebnje - Državno kolesarsko prvenstvo v kronometru v Trebnjem se je končalo po pričakovanjih. Matej Mohorič, kolesar ekipe Bahrain Victorious, je izkoristil odsotnost treh najboljših slovenskih kronometristov, lanskega prvaka Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča ter Jana Tratnika, in se po treh drugih mestih veselil svojega prvega naslova v tej disciplini.

Mohorič in Žigart državna prvaka v kronometru

Pri ženskah je zmagala zaročenka Pogačarja Urška Žigart, ki je bila na državnem prvenstvu najhitrejša že četrtič in tretjič zapovrstjo.

Mohorič je v skromni konkurenci na stari hitri cesti mimo Trebnjega od začetka do konca dokazoval svojo premoč. Najhitrejši je bil v vseh treh slabih deset kilometrov dolgih krogih, na cilju pa je imel minuto in sedem sekund prednosti pred klubskim kolegom Matevžom Govekarjem. Bronasto kolajno je osvojil Jaka Primožič (Hrinkow).

Žigart, kolesarka ekipe Jayco Alula, med članicami ni imela prave konkurence. Še najbolj se ji je približala Nika Bobnar (WCC Team), zaostala je dve minuti in 17 sekund, a je tekmovala v konkurenci do 23 let, prvakinja je postala v tej kategoriji.

Med člani do 23 let je bil najboljši Gal Glivar (v absolutni konkurenci bi zasedel drugo mesto), svojega kolega iz ekipe UAE Emirates Anžeta Ravbarja je na slabih 20 kilometrov dolgi progi premagal za dobrih 54 sekund. Tretji je bil Natan Gregorčič (Ljubljana Gusto Santic).

Med starejšimi mladinci je bil najhitrejši Erazem Valjavec (Autozai Petrucci), za dobrih pet sekund je premagal Jakoba Omrzela (Adria Mobil), med mlajšimi mladinci se je zmage veselil Vanja Kuntarič Žibert (Pogi team UAE Generali), med starejšimi mladinkami Zoja Ferlež (BTC Ljubljana Scott), med mlajšimi mladinkami pa Eva Terpin (Rajd Ljubljana)

V NEDELJO ŠE CESTNA DIRKA

V nedeljo, 23. 6., bo v Trebnjem potekalo državno prvenstvo še v cestnem kolesarstvu na trasi 𝗧𝗿𝗲𝗯𝗻𝗷𝗲 - 𝗢𝗯č𝗶𝗻𝗲 - 𝗗𝗼𝗯𝗿𝗻𝗶č - 𝗚𝗿𝗺𝗮𝗱𝗮 - 𝗗𝗼𝗹. 𝗡𝗲𝗺š𝗸𝗮 𝘃𝗮𝘀 - 𝗧𝗿𝗲𝗯𝗻𝗷𝗲. O zmagovalcu bo odločal vzpon na Grmado.

Urnik:

8.00 start mlajših mladincev

8.05 start mlajših mladink in starejših mladink

10.00 start starejših mladincev, žensk kategorije Elite in U23

14.00 start moških v kategoriji Elite in U23

𝟭𝟴.𝟭𝟱 𝗽𝗿𝗲𝗱𝘃𝗶𝗱𝗲𝗻𝗮 𝗽𝗼𝗱𝗲𝗹𝗶𝘁𝗲𝘃 𝗸𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗷 𝗨𝟮𝟯 𝗶𝗻 𝗘𝗹𝗶𝘁𝗲

‹ nazaj

Galerija (6)

_KZS (1)
_KZS (2)
_KZS (3)
_KZS (4)
_KZS (5)
_KZS (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava