namig za premik

Ta šmentana ljubezen: 53. Tabor slovenskih pevskih zborov (osrednji nastop ob 13.00 na trgu), različna prizorišča

16.6.2024 | 09:00

Letos bo pesem družila in povezovala nastopajoče in poslušalce pod osrednjim geslom »Ta šmentana ljubezen«. Dirigent Igor Švara je za letošnji tabor izbral iz bogate zakladnice slovenske ljudske pesmi tiste pesmi, ki opevajo ljubezen, to najbolj življenjsko čustvo. Organizatorji pripravljajo tudi bogat spremljevalni program.

Pevce in poslušalce bo nagovoril nekdanji predsednik Borut Pahor

Na osrednji prireditvi na športnem igrišču pri OŠ Ferda Vesela, v nedeljo 16. junija, bo pevce in vse navzoče poslušalce in tiste pred televizijskimi ekrani nagovoril nekdanji predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nastopilo bo okoli sto zborov, med njimi tudi otroški in mladinski zbori iz Šentvida, Ivančne Gorice in Dobrepolja, v programu pa sodelujejo tudi Policijski orkester, Folklorna skupina Vidovo in recitatorji Srednje šole Josipa Jurčiča.

Bogat spremljevalni program

Organizatorji so letos vložili obilo truda v pripravo spremljevalnega dogajanja, ki se zadnja leta odvija na ulicah Šentvida na t. i. Vid Art sejmu domače obrti in umetnosti, svojo priložnost za predstavitev pa dobijo tudi številna domača društva, ne manjka seveda tudi domačih dobrot. Posebni gostje letošnjega programa bodo zmagovalec šova Slovenija ima talent Domen Kljun in artista ARBADAKARBA, Tina in Matjaž. Dogajanje bo zaključila veselica domačega gasilskega društva z ansamblom Razgled.

Vabljeni torej v Šentvid pri Stični, na koncert slovenskih zborov iz zamejstva in tujine v soboto, 15. junija, ob 19.30, in na pestro kulturno-zabavno dogajanje v nedeljo, 16. junija, od 9. ure dalje, s slavnostno povorko ob 12.30 in osrednjim nastopom združenih pevskih zborov ob 13. uri.

‹ nazaj