namig za premik

Klavdijin pohod, zbor pri Prinovcu

16.6.2024 | 08:00

NEDELJA, 16.6.2024

Minilo je dve leti od kar nas je zapustila naša Klavdija Bančov, roj. Dolinar. Njej v spomin se bomo podali na 2. pohod po stezicah, ki jih je koristila za nabiranje kondicije, sproščanje in uživanje v lepotah neokrnjene narave. Spoznali bomo stezice, kjer je našla svoj notranji mir in energijo za vsakodnevne izzive s katerimi se je srečevala.

ODHOD:

Zbirno mesto bo pri Prinovcu v Šmarjeških Toplicah ob 8. uri.

TURA:

S parkirišča se bomo po gozdu povzpeli do bližine Okrepčevalnice pri Amerikancu, od tam pa poiskali stezice po katerih se je Klavdija običajno podala na hišni griček – Vinji vrh. Pri cerkvi Sv. Jožefa bomo naredili krajši počitek. Sledil bo spust v Belo Cerkev, kjer bomo na pokopališču prižgali svečko Klavdiji v spomin. Potem pa nas bo čakala še zadnja etapa našega pohoda, ko se bomo vrnili na izhodišče k Prinovcu. Predvidene hoje bo za približno 3 ure. Višinske razlike pa za dobrih 200 metrov.

POVRATEK

Na izhodišče se bomo vrnili okoli poldneva.

VGN:

Trudimo se, da v naravi ne delamo škode (trganje rož, lomljenje vej …) in ne povzročamo hrupa. Odpadke odnesemo s sabo v dolino. Po svojih močeh pomagamo z oskrbo koče z drvmi.

OPREMA:

Priporočam pohodne čevlje in vremenu primerna oblačila. Tudi pohodne palice ne bodo odveč.

HRANA:

Kakšen sendvič, priboljšek in kaj za popit bo tokrat moralo biti kar iz nahrbtnika.

CENA:

Ta pohod bo brezplačen tako za člane kot ne člane Pohodniškega društva Novo mesto.

PRIJAVE:

Informativne prijave do vključno 14. junija 2024, sprejemam Martin Luzar; na tel.: 041 800 876 ali martin.luzar64@gmail.com .

VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki PZS v Pohodniškem društvu Novo mesto, vodja pa bom Martin Luzar.

Razpis pripravil: Martin Luzar

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE

Lep planinski pozdrav,

PDNM

‹ nazaj